Konut Haberleri
13 Mayıs 2016 11:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:19

Kuzu Grup: Sektörün canlanması için yabancılara oturum hakkı verilmeli

SeaPearl Ataköy'ü hayata geçirmeye hazırlanan Kuzu Grup, sektörün canlanması için Türiye'den ev alan vatandaşlara oturum izni verilmesi gerektiğini belirtti.

Kuzu Grup: Sektörün canlanması için yabancılara oturum hakkı verilmeli
İstanbul'da dev projelere imza atan Kuzu Grup Türkiye'den ev alan vatandaşlara oturum izni verilmesi gerektiğini belirtti. 

İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi olan SeaPearl Ataköy'ü hayata geçirmekte olan Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu,  projenin yabancı yatırımcılardanda yoğun ilgi gördüğünü belirterek, yabancı yatırımcıların  Türkiye'de yaşaması konusunda gerekli hazırlıkların yapılması ile sektörün canlanacağını söyledi.

Türkiyeden ev alan yabancılara oturum hakkı başta olmak üzere çeşitli ayrıcalıklar sağlanması gerektiğini savunan Özen Kuzu, belli bir miktarın üzerinde konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi gibi gelişmiş ülkelerde birçok örneği olan kolaylıkların sağlanması gerektiğini söyledi. Butür uygulamaların Türkiye ekonomisine  tahmin edilemez bir katkı yapacağını iddia eden Özen Kuzu, bunun sadece İstanbul  için geçerli olabileceğini, bu şekilde yabancıya satılan konut miktarının artacağını ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak ciddi para akışnı da beraberinde getireceğini söyledi.

Söz konusunu önerinin kabul edilmesi durumunda 33 milyar dolar civarındaki cari açığında kapanacağını vurgulayan Özen Kuzu, "Belirlenen kota dâhilinde yatırım yapan yatırımcı sayısı arttıkça ekonomi de bundan olumlu etkilenecektir" dedi.