Ekonomi
13 Mayıs 2014 12:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:01

Kuyumculardan taksit önerisi

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Hüseyin Çavuşculu, kredi kartıyla kuyumculuk sektörüne taksit yasağı getirmesi ile esnafın mağdur olduğunu söyledi

Kuyumculardan taksit önerisi
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Hüseyin Çavuşculu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun kredi kartıyla kuyumculuk sektörüne taksit yasağı getirmesi ile esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Hasan Hüseyin Çavuşculu, altınların tek çekim olmasını hükümetten talep etti. 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kuyumcularda kredi kartı taksitlendirmesinin kaldırılmasıyla sektörün mağdur edildiğinden yakınan Çavuşculu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Satışlar yüzde 50-60 civarında azaldı. Kredi kartı taksitlendirme yasağının getirdiği olumsuzluk Anneler Günü'nde de net bir şekilde ortaya çıktı. Kısıtlı sermaye ile çalışan, üretim yapan kuyumcu imalatçısından perakendecisine kadar işyerlerini kapatma noktasına gelmiştir. Kredi kartı ile yapılan satışların kaldırılması gerçekten iş kolumuzu derinden yaralamış, BDDK’nın bu düzenlemesi sektörümüzü büyük ölçüde zarara uğratmıştır.

KDV’ye tabi ürünler; 8 ayar, 14 ayar, 18 ayar, 22 ayarlardan yapılan ziynet eşyalarının ve gümüşten yapılan ziynet eşyalarını ayrıca Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, vb. değerli taşlardan yapılan mücevherlerin en az 6 ay taksitlendirmesini, tasarrufa dayalı; 24 ayar külçe altınlar, 24-22 ayar gram altınlar ve darphanenin basmış olduğu (çeyrek, ata, gremse) altınların tek çekim olmasını hükümetimizden talep ediyoruz."