Konut Haberleri
21 Eyl 2016 11:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:40

Kuveyt'e dev yatırım çıkarması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt yönetiminin 5 yılda 150 milyar dolarlık mega proje gerçekleştirmeyi planladığını belirterek, Türkiye’nin bu projelerde etkili rol almaya talip olduğunu bildirdi...

Kuveyt'e dev yatırım çıkarması
Bakan Elvan, Kuveyt’in Planlama, Kalkınma, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih ile görüşmesi sonrasında, Türkiye’nin Kuveyt’teki müteahhitlik projelerinden bu zamana kadar 6.3 milyar dolar pay aldığını hatırlattı. Elvan, bundan sonraki dönemde de Kuveyt Kalkınma Bakanlığı ile ilişkileri güçlendireceklerini sözlerine ekledi. Görüşmede Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi,  Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı (TMB) Mithat Yenigün, Limak Holding Yönetim  Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de hazır bulundu.  Bakan Elvan, "Kuveyt`in 150 milyar $`lık proje stoku var. Projelerde firmalarımızın daha yüksek pay almaları için destek bekliyoruz" diye konuştu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt'te bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu ülkenin Planlama ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih ile makamında görüştü.

Bakan Elvan, Kuveyt yönetiminin 5 yıl içinde 150 milyar dolarlık proje gerçekleştirmeyi planladığını belirterek, "Başta havaalanı ve Kuveyt metrosu olmak üzere önümüzdeki dönemde yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinde firmalarımızın yüksek pay almaları konusunda Sayın Bakan'ın desteğini bekliyoruz" dedi.

Bakan Elvan, "700 milyon dolarlık ticaret hacmi var ancak yeterli değil. Yukarı çekmeliyiz" dedi. Elvan, Kuveytli iş adamlarının Türkiye'de 2 milyar dolar yatırımları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Kuveyt'teki müteahhitlik projelerinden bu zamana kadar 6,3 milyar dolar pay aldığını anlatan Elvan, "Diğer taraftan Kuveyt'in 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde aşağı yukarı 150 milyar dolarlık proje stoku var, 523 mega proje gerçekleştirmeyi planlıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.