Fuar
13 Eyl 2013 15:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:34

'Kuveyt pazarını kaybettiğimizi önceden öngörmüştük'

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Kuveyt Fuarı'nın iptali ile ilgili açıklamalarda bulundu

'Kuveyt pazarını kaybettiğimizi önceden öngörmüştük'
Kuveyt Fuarı’nın iptali ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 10–15 gün önce katıldığı TV programlarında Kuveyt pazarına ilişkin risklere dikkat çekerek bu pazarın kaybedildiğini anlattıklarını söyledi. 
 
Özellikle İstanbul Esenyurt bölgesindeki birkaç projenin iç piyasada olduğu kadar dış piyasada da yaşattığı sıkıntıların herkes tarafından yakından takip edildiğini anlatan Hamit Demir,  “2012 yılında Kuveyt’te katıldığımız fuarda Türk inşaat şirketi olduğumuzu gören mağdur yatırımcılar bizleri ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyeti anlattılar. Her ne kadar onları bu anlamda bilgilendirmeye çalışsak da gördükleri zarar ortadaydı. Son haftalarda katıldığım TV programlarında da İnrema tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesiyle ilgili demeçlerimde bu noktaya özellikle değinmiştim “ yorumunu yaptı.
 
Ülkenin İmajı Zedelendi
 
Esenyurt’taki birkaç firmanın teslimat sıkıntısının yabancı yatırımcılara sirayet etmesi nedeniyle bir imaj sorunu yaşandığını anlatan Hamit Demir, bu durumdan işini iyi yapanların da etkilendiğini, eskiden ayda 10 konutu Kuveytlilere satarken şimdi bu sayının 1-2’ye düştüğünü açıkladı. Demir sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm inşaat sektörünün dört gözle beklediği  Mütekabiliyet Yasasının çıkmasının ardından ülkemizin imajının göz göre göre zedelenmesi çok üzücü.  Ancak yurtdışı fuarlara katılacak firmaların pazarlama için götürdükleri projelerin belli bir prosedürden geçerek gitmesi aslında en mantıklı çözümdür.  O zaman ne Ülkemiz ne de işini hakkıyla yapan inşaat firmaları bundan zarar görecektir”