Ekonomi
13 Mayıs 2015 13:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:41

Kutnu kumaşı dünyaya tanıtılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, saray kumaşı olarak bilinen kutnu kumaşının uluslararası boyutta tanıtılacağını söyledi.

Kutnu kumaşı dünyaya tanıtılacak
Gaziantep Mutfak Sanatları Müzesi'nde Kutnu Kumaş Tanıtım Grubu tarafından düzenlenen toplantıya; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kutnu Kumaş Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu ve davetliler katıldı. Burada konuşan Başkan Fatma Şahin, kutnu kumaşının uluslararası boyutta tanıtılacağını söyledi. Kutnu kumaşının modernize edilerek geleceğe taşınacağını kaydeden Fatma Şahin, şunları dedi:

"Bu büyük bir emanet ve sorumluluk. Biz artık zenginliğin kültürel miras olduğunu biliyoruz. Biz de kültürel belediyecilik alanında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu anlamda kutnunun da kültürümüzde önemli bir yeri var. Kutnu kumaşın ortaya çıkması için bu ham maddenin burada üretilmesi lazım. Ustaların el tezgahıyla bu zenginliği buraya katması lazım. Bunların hepsi birleşerek geçmişten geleceğe bunu modernize etmek ve geleceğe taşımak, uluslararası boyutta bunun tanına bilirliğini sağlamak gibi bir hedefle yola çıktık."

Şahin'in konuşmasının ardından Adil Konukoğlu, kutnu kumaşının tarihi hakkında bilgi verdi.