Konut Haberleri
15 Mayıs 2014 11:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:02

Kurtlar Vadisi değil Fikirtepe! Buradan çıkış yok!

Kurtlar Vadisi dizisinin yapım firması Pana Film, Pana Yapı olarak Selimoğlu İnşaat’la ortaklık kurarak Fikirtepe’de Brooklyn projesini ruhsat alırsa yükseltmeye hazırlanıyor. Ancak bu yıl 6 bin-6 bin 500 lira olarak belirlenen metrekare fiyatlarının önümüzdeki yıllarda 10 bin liraları geçebileceğin

Kurtlar Vadisi değil Fikirtepe! Buradan çıkış yok!
Dönemin en çok izlenen dizilerinden Kurtlar Vadisi'nin yapım firması Pana Film, bir süredir Pana Yapı olarak da inşaat sektöründe ilerliyor.

Son olarak Pana Yapı, Selimoğlu İnşaat’la ortaklık kurarak Fikirtepe’de Brooklyn projesini yükseltmeye hazırlanıyor. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, bu yıl 6 bin-6 bin 500 lira olarak belirlenen metrekare fiyatlarının önümüzdeki yıllarda 10 bin lirayı geçebileceğini hatta 20 bin lirayı bulacağını söyledi. 14 Mayıs'ta Fikirtepe Brooklyn Park projesini tanıtan Selimoğlu-Pana Yapı ortaklığı, dönemin en iyi projelerinden birini yaptıklarını söyledi.


Fikirtepe'de  20 Bin Boğaz'da  10 bin lira...
Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'de metrekaresi 20 bin lirayı bulacak olan evleri ise şimdiden merak konusu... Çünkü İstanbul Boğazı'na nazır hatta denize sıfı yalıların metrekare fiyatları 10 ila 12 bin liradan başlıyor 100 bin liraya kadar çıkıyor.

İnsanların aklında ise doğal olarak şu soru oluştu: Nasıl 20 bin liraya çıkabilir? metrekaresine 20 bin lira verecek olan alıcı, deniz göremeyecek olan Brooklyn'den neden daire alsın... Elbette o meblağa Boğaz'a nazır bir yalı ya da yalı dairesi alınır...

Öte yandan kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'ye yapılan ve yapılacak olan son dönem projelerinde metrekare fiyatları arasında Brooklyn Park 6 bin 6 bin 500 lira ile rekor kırdı. O bölgede yapılan konutların metrekare fiyaları 3 bin 500'den başlarken pent house dairelerin dahi metrekaresi en fazla 5 bin 500'e çıkıyor. Bu şartlar altında da Brooklyn Park, alıcılarda şaşkınlık yarattı.