Konut Haberleri
20 Şub 2016 15:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

Kurtköy'e Sabiha Gökçen Havalimanı dopingi

İstanbul'un ikinci Havalimanı SahabiGökçen'in yapımı ve son yıllarda büyümesi Kurtköy bölgesini tavan yaptırdı...

Kurtköy'e Sabiha Gökçen Havalimanı dopingi
Türkiye'ye yapılan dev projeler yine ülkemizi ihya ediyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın büyümesi ve Teknokentle müteahhitlerin ilgi gösterdiği bölge haline gelen Kurtköy'de araziler giderek azaldı. Bölgede 5'inci projesi için hazırlıklar yapan Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, Sabiha Gökçen'in 12 milyon yolcu taşıyarak 55 bin kişiye iş verdiğini, 2018'de açılacak ikinci pistle büyük uçaklara da iniş yapma hakkı sağlanacağım, böylece günlük 650 olan uçuş sayısının 1500'e çıkacağını söyledi.

Toplam istihdamın ise 120 bine çıkacağını, bunun en az 15 bininin Kurtköy bölgesinde yaşayacak beyaz yakalılar olacağını anlatan Maraşlı şöyle konuştu: "Ayrıca Tekonokent'te inşaat hızla ilerliyor. Ancak bölgede bunları şu anda doyuracak bir konut arzı yok ve Kurtköy'de artık seçenekte kalmadı. Kurtköy'deki rantı gören arsa sahipleri artık inşaatçılarla paylaşmak yerine kendileri proje yapmaya başladı."

Erguvan İnşaat olarak daha önce Ataşehir'de proje geliştirdiklerini dile getiren Emre Maraşlı, Ataşehir'den sonra Kurtköy'ün Ataşehir gibi planlı olması, ticari yapıların fazla ancak konut arzının düşük olması nedeniyle tercih ettik" dedi. Kurtköy'de ev yapacak arazi kalmadığını belirten Maraşlı, Sancaktepe, Sultanbeyli'nin güzel arazileri ile Tuzla Orhanlı gibi bölgelerin revaçta olduğunu belirtti.