Ekonomi
22 Tem 2015 08:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:58

Kurban'da dünya turu!

Geçen yıla göre tatil satışlarının yüzde 40 arttığı Ramazan Bayramı sonrasında seyahat acenteleri tüm dikkatlerini Kurban Bayramı’na çevirdi. Acenteler 9 güne kadar çıkma fırsatı bulunan bayram programlarına okyanustaki takımadaları bile aldılar

Kurban'da dünya turu!
Ramazan Bayramı’na yönelik geçen yılın ortalama yüzde 40 üzerinde yurtdışı tur satışı gerçekleştiren seyahat acenteleri, gözünü 24- 27 Eylül’de kutlanacak Kurban Bayramı’na çevirdi. Acenteler Türk turistin her yıl daha fazla yurtdışına gidip yeni yerler görme isteğine paralel olarak ortaya çıkan bu talebi karşılama telaşına düştü. Programa giren yeni yerler arasında Panama-Kolombiya- Dominik turu çekiyor. Bayramda ayrıca Atlas Okyanusu’nda Portekiz’e bağlı Madeira Takımadalarına götüren de var.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Kurban Bayramı’na yönelik beklentilerinin çok daha fazla olduğunu belirterek “Çünkü ramazan ayı tatil döneminin ortasına geliyor, yakın zamanda tatile çıkanlar ikinci bir tatile gidemiyorlardı. Araştırmalara göre her iki bayramda tatile çıkanlar yüzde 15’te kalıyor. Çoğunluk ise Kurban Bayramı’nda tatile çıkıyor” dedi. Özkar daha önce şirket gezilerine yönelik gerçekleştirilen bazı noktaları da bu bayram halka açtıklarını ifade etti.

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin geçen yıla göre Ramazan ve Kurban Bayramı satışlarında yüzde 40’lık büyümenin söz konusu olduğunu belirtti. Tekin, özellikle Kurban Bayramı’na yönelik olarak havaların eylül gibi çok da sıcak olmadığı iyi bir döneme gelmesi nedeniyle turların tümüne yönelik talep gerçekleştiğine dikkat çekerken, “Perşembe ile pazar arasında olacak Kurban Bayramı’na yönelik olarak kısa turlar satılır diye düşündük. Ancak tatili 9 güne çıkaranların sayısının hiç de az olmadığını sattığımız turlardan gördük. ABD ve Uzakdoğu’ya yönelik ilk turlarımızı doluluktan satışa kapattık” ifadelerini kullandı.
Ünsal EREKE / HT GAZETE