Konut Haberleri
27 Tem 2020 11:32 Son Güncelleme: 27 Tem 2020 11:44

Kurban Bayramı yazlık konuta talebi patlattı

Yaklaşan Kurban Bayramı ile yazlık ev talebi arttı. Dört günlük bayram dönemi turizm beldelerini hareketlendiriyor.

Kurban Bayramı yazlık konuta talebi patlattı

Yaklaşan Kurban Bayramı, kiralık otomobil ve yazlık talebini yükseltti. Bu artış üzerine turistlerin pandemi tehdidin nedeniyle kalabalık otellere gitmekten kaçınmalarının, uçaklara ve otobüslere binmekten imtina ediyor. 

Telefonlar susmuyor

Yeni Akit'te yer alan habere göre; dört günlük bayram dönemini turizm beldelerinde geçiren tatilciler, rent a car firmalarına geçebiliyor. Nitekim firmaların şubeleri müşterilerle doluyor, telefonları da susmuyor. Fiyatlar ise el yakıyor. Öyle ki 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde otomobil kiralayacak olanlara minimum 2 bin 300 lira, maksimum 5 bin lira fatura çıkarılıyor.

Öbür yandan ailelerin büyük bölümü, Corona virüsü (Covid-19) tehlikesini dikkate alınıp Kurban Bayramı tatilinde otellerde konaklamak yerine yazlık kiralayabiliyor. Ancak fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Şu anda Antalya ve Muğla’da kiralık villa fiyatları 8 bin liradan başlıyor. Belek’te villalar 8 bin lira ila 13 bin liradan, Alanya’da 9 bin lira ila 14 bin liradan, Kaş’ta 10 bin lira ila 15 bin liradan, Dalaman’da 11 bin lira ila 16 bin liradan, Marmaris’te 12 bin lira ila 17 bin liradan kiralanabiliyor.  İzmir  ve Aydın’da ise fiyatla daha da ucuz. Çeşme, Didim, Urla ve Seferihisar’da dört günlük yazlık fiyatları 5 bin liradan başlangıç gösteriyor, 10 bin liraya ulaşıyor.

Kültür turları ön plana çıkacak

Diğer taraftan Kurban Bayramı’nda kültür turları ilgi odağı haline gelecek. Kapadokya ve Trakya turları için operatörlere birçok başvuru yapılıyor. Kıyı illerine Çanakkale, Bursa, Balıkesir için birçok başvuru yapıldı.