Gündem
10 Eyl 2015 14:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:22

Kültür turları iptal, gemilerdeyse rotadan çıkarıldık

Terör sebebiyle turistler Türkiye rezervasyonların iptal ederken Almanya başta olmak üzere pek çok pazarda Türkiye'ye ilişkin kültür turları iptal edildi, Türkiye gemi turlarında rotadan çıkarıldı

Kültür turları iptal, gemilerdeyse rotadan çıkarıldık
Seçimlerin ardından Suruç olaylarıyla başlayan ve artarak devam eden terör olayları sebebiyle turizm sektöründe rezervasyon iptalleri başladı. Artarak devam eden iptallerinin yanı sıra Almanya başta olmak üzere birçok pazarda, Türkiye'deki kültür turları da iptal edildi.

Kruvaziyer turizminde de Türkiye'nin rotadan çıkarılmasına nedne olan terör olayları sebebiyle  turizm devlerinden TUİ'nin ücretsiz rezervasyon iptali yaptığı duyuruldu. Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) verilerine göre, Almanya'dan Türkiye'ye yeni rezervasyon gelmediği gibi mevcut rezervasyonlar da iptal edilmeye başlandı.

Kültür turları yapan Studiosus ve Gebeco ise Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan kültür turlarını iptal ederken Öger Tours'un da terör tehlikesi nedeniyle Van, Mardin, Diyarbakır gibi kentleri de içine alan turları iptal etti.

Ayrıca Aida'nın ağustos ayında Aida Stella gemisiyle İstanbul'a yapacağı seyahat de iptal edilirken bu iptal sonrasında Costa'nın Neo Classica, Costa Pacifica, ve Costa Deliziosa gemileriyle yapacağı turlarda Türkiye'ye uğramama kararı aldığı ve  bununun yerine İtalya ve Yunanistan ve Malta'ya yöneleceği bildirildi.