Konut Haberleri
15 Kas 2016 13:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:49

Külliye'ye füzelere dayanıklı Harekat Merkezi kuruluyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne devlet zirvesini dah güvenli hale getirmesi amaçlanan Harekat Merkezi kurulacak.. Harekat Merkezi, 10 bin kg’lık konvansiyonel bombalara karşı dayanıklı olacak..

Külliye'ye füzelere dayanıklı Harekat Merkezi kuruluyor
FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, devletin zirvesinin güvenli şekilde konumlanıp karşı harekât yürütülecek bir Harekat Merkezi'nin kurulması için harekete geçildi.

Doğal afetlerde Kriz Merkezi olarak; savaş durumu, biyolojik, kimyasal, nükleer ve siber saldırılar ile terör eylemlerinde ise Hükümet Harekât Merkezi olarak hizmet verecek birim Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ana yönetim binasının eksi ikinci katında bulunduğu ancak söz konusu birimin yenilenmesi ve daha aktif olarak kullanılabilmesi için çalışma başlatıldığı açıklandı.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kurulması planlanan Harekât Merkezi, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) içindeki tümülüs formundaki harekat merkezi örnek alınarak yapılacak.

Çelik destekli özel bir betonla yapılan Harekât Merkezi’nin kenarları bin kg’lık, ortası ise 10 bin kg’lık konvansiyonel bombalara karşı dayanıklı olup her çeşit füze, bomba gibi balistik silahlara, kimyasal ve nükleer saldırılara karşı da koruma sağlayacak nitelikte olacak. Ayrıca Harekat Merkezi, 24 saat kesintisiz iletişim, güvenlik, ulaşım ve tahliye olanakları da salayacak.