Konut Haberleri
03 Kas 2017 14:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Kuleli, Türkiye'nin en büyüğü olacak!

Hain darbe girişimi sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, baştan aşağı bir dönüşüme giriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, lisenin Türkiye'nin en büyük müzesi olacağını dile getirdi.

Kuleli, Türkiye'nin en büyüğü olacak!
Darbe girişimi sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nin akibeti belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni turizm hedeflerine dair bilgiler verdi.

Vize de çözüm umudu

ABD ile yaşanan vize krizi için, “Birisi kuyuya attı taşı, şimdi 50 akıllı bu taşı çıkarmaya gayret ediyor. Amerika'nın İstanbul Konsolosluğu'nda çalışan ve hiçbir diplomatik dokunulmazlığı olmayan bir kişinin FETÖ'yle ilişkisinin ortaya çıkmasının verdiği mahcubiyet, bir telaşla bu kararı aldıysa iyi tamam telaşınızı gördük, mahcubiyetinizi de anladık, bu adımı geri almanız lazım. Bu vize meselesinin bu temaslar sonucu hallolacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

 Türkiye'nin en büyük müzesi

Bakan Kurtulmuş, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili ise şu bilgileri verdi: Binanın bir kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi. Biz orayı Türkiye'nin en büyük müzesi haline getireceğiz, bir kısmını da Milli Savunma Üniversitesi kullanacak. Rami Kışlası ise üç etap bittiğinde yaklaşık 7 milyon kitabın yer alabileceği Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak. Kitapla ilgili ne varsa oraya koyacağız. Kağıt nasıl yapılır, mücellithane nedir, mürekkep nasıl yapılır? Hepsi orada olacak.