Kentsel Dönüşüm
25 Oca 2018 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Kuleli Askeri Lisesi'nin yerine ne yapılacak? Sözleşmeler imzalandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılmasıyla birlikte müze olmasına karar verilen İstanbul Boğazı kıyısındaki Kulesi Askeri Lisesi için ilk adım atıldı. Liseyi müzeye dönüştürecek proje ihalesi tamamlandı.

Kuleli Askeri Lisesi'nin yerine ne yapılacak? Sözleşmeler imzalandı
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararname ile 31 Temmuz 2016'da diğer askeri okullarla birlikte Kuleli Askeri Lisesi de kapatıldı. Çengelköy'de İstanbul Boğazı'nın kıyısında yer alan tarihi okulun akıbeti uzun süre tartışıldı.

BİR KISMI ÜNİVERSİTENİN KULANIMINA

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2018 yılı bütçesine ilişkin sunum sırasında Kuleli Askeri Lisesi'nin müzeye dönüştürülmesi çalışmalarıyla ilgili de Milli Savunma Bakanlığı'nın muvafakatinin alındığını, binanın bir kısmının ulusal müze haline getirileceğini söyledi. Maliye Bakanlığı'nın tahsis işlemlerinin devam ettiğini belirten Kurtulmuş, kompleksin bir kısmının ise Milli Savunma Üniversitesi'nin kullanımında kalacağını açıkladı.

2 MİLYON 351 BİN LİRALIK MALİYET

Tarihi liseyi müzeye dönüştürmek çalışmaları kapsamında İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı 18 Aralık 2017'de ihaleye çıktı. "İstanbul Kuleli Askeri Lisesi müze olarak dönüştürülmesine ilişkin proje yapımı" ihalesinde yaklaşık maliyet 2 milyon 351 bin 456 TL olarak belirlendi. 

ŞİRKETLE SÖZLEŞME İMZALANDI

İhaleyi 1 milyon 794 bin 132 TL'lik teklif ile By Teknik Dizayn Proje Mühendislik Mimarlık Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirketle sözleşme 16 Ocak 2018'de imzalandı. Sözleşmeye göre tarihi liseyi müzeye dönüştürecek proje 16 Şubat 2019'a kadar hazırlanacak.