Konut Haberleri
26 Mar 2016 18:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Kriz inşaatı fena vurdu

Krizden etkilenen Rus inşaat sektörü zor bir dönemden geçerken Moskova başta olmak üzere pek çok ilde yüzlerce inşaat projesi yarım kaldı....

Kriz inşaatı fena vurdu
Rusya'nın başkenti Moskova ve çevresinde, inşaat sektöründe de krizin etkileri artarak devam ediyor. Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizden en hızlı etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün zor bir dönemden geçtiği Moskova'da pek çok inşaat yarım kaldı.

Knight Frank şirketinin verilerine göre, Moskova'nın  merkezi ile ve çevre bölgelerinde toplam 600 bin metrekareden fazla inşaat yarım kalmış vaziyette.  Kommersant gazetesinde yer alan habere göre ise Moskova’da inşaatı yarım kalan büyük projeler arasında, 70 bin metrekarelik Odintsovo alışveriş merkezi, 46 bin 500 metrekarelik Pamenski ve 37 bin metrekarelik Favorit alışveriş merkezleri de yer alıyor.

Uzmanlar ise Rusya’da inşaat projelerinin izin sürelerinin sona ermesi durumunda,  yeni izin alma prosedürlerinin ortalama 6-7 ay süreceğini ve bunun eksra maliyet getireceğini belirtiyor.
 
ETİKETLER
#Rusya #rusya kriz