Konut Haberleri
04 Nis 2016 11:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Bir çok anatajı olduğu iddia edilen ve artık kullanımı oldukça yaygınlaşan kredi kartlarının avantajları bir bir kaldırılıyor...

Kredi kartı kullananlar dikkat!
Artık bir çok vatandaşın kullandığı ve bir çok eve giren kredi kartlarında yeni düzenleme geldi. Bankalar, kredi kartlarının sağladığı avantajları bir bir kaldırıyor. 

Kart bonuslarının en alt seviyeye indirilmesinin ardından, şimdi de bedava uçuş sağlayan mil programlarını kaldırdı.


Kredi kartarının avantajları kaldırılıyor

Bankalar, kredi kartlarından aldıkları faiz ve ücretler konusunda sorun yaşamadıkları dönemde önem verdikleri mil programlarının avantajlarını birer birer kaldırdı. Önce bilet satın almak için kullanılan mil miktarını 2-3 kat artıran bankalar son olarak artık yurtdışı seyahatlerde alan vergilerini de müşterilere ödetmeye başladı. Böylece mil puanların hemen hemen bir avantajı da kalmamış oldu.

Mil kullanmadan ekonomik bir uçuş, mil kullanarak yapılan uçuşla aynı ücrete kadar çıkabiliyor.

Mil hesapları kullanılamayacak kadar aşağıya çekildi

Bu alanda birçok banka kredi kartı özelliği taşıyan kartlar ile yapılan alışverişte yüzde 1’ler düzeyinde mil puan kazandırırken, bu mil hesapları da artık binde 1’lere, binde 5’lere çekilmiş durumda.

Diğer yandan mil kartlarının yıllık aidatı da 135 lira ile 150 lira arasında bulunduğu için bu kart sahipleri diğer kredi kartlarının iki misli kart ücreti ödüyor.