Konut Haberleri
21 Eyl 2016 07:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:40

KOSGEB'ten destek var! Girişimci oyun peşine düştü

Türkiye’deki büyüklüğü 1 milyar dolara yaklaşan oyun sektörü, şirketlerin ve genç girişimcilerin rüyalarını süslüyor. Ülkemizde bu alana verilen önemi artırmak isteyen KOSGEB de, girişimcilere finansal destek sağlıyor...

KOSGEB'ten destek var! Girişimci oyun peşine düştü
Her yaştan insanın ilgi duyduğu oyun programları, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ciddi bir ekonomik büyüklüğe sahip. Pazar araştırma şirketi Newzoo tarafından yayınlanan rapora göre; 2010 yılında 67 milyar dolar olan küresel oyun endüstrisinin bu yıl 100 milyar doları bulması bekleniyor. Yenişafak'tan Mesude Demirhan'ın haberine göre pazarın hızla büyümesinde kolay kullanım seçeneklerinin artmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Türkiye'de 2013 yılında 200 milyon dolarlık bir ekonomik hacme sahip oyun sektörü, şu an itibariyle 1 milyar dolarlık büyüklüğe yaklaştı. Ülkemizde oyun sektörüne verilen önemi artırmak isteyen KOSGEB de, oyun geliştiren şirketlere finansal destek sağlıyor. Global pazarda oldukça önemli olan oyun sektörünü ülkemizde de yaygınlaştırmak için böyle bir adım atan KOSGEB, yerli yazılımın desteklenmesini ve geliştirilmesini de sağlamayı hedefliyor.

KOSGEB, bilişim teknolojileri alanında oyun, ürün, uygulama ve yazılım geliştiren şirketlere 250 bin liraya kadar destek veriyor. Verilecek toplam destek bütçesi ise 50 milyon lira.

KOSGEB'in çağrılarına kulak vererek, cep telefonu ve tabletler için oyun geliştiren genç girişimcilerden Alper Yıldırım, Türkiye'deki örneklerden sadece bir tanesi. Yıldırım, KOSGEB desteği İle işletmesini kurarak, iOS, Android ve Facebook gibi oyunlar yazdı. 2 yıldır faaliyette olan Atom Games isimli site sayesinde her yaştan oyuncu kitlesi; Need for Şahin ve Metrobüs gibi oyunları keşfediyor.

Alper Yıldırım, KOSGEB'in sağladığı desteklerle bugünlere gelerek büyümeyi sürdüren Atom Games'in, Webrazzi Ödülleri 2015'te yılın oyun şirketi kategorisinde 4. sıraya yerleştiğini söyledi. KOSGEB'den aldığı 30 bin liralık destekle yola çıkarak, oyun sitesi kurduğunu anlatan Yıldırım, aylık 60 bin lira gelir elde ettiğini belirtti. Atom Games sitesine günlük 10 bin kişinin giriş yaptığını dile getiren Yıldırım, genç girişimcilerin KOSGEB kurslarına katılmaları gerektiğine işaret etti.

ETİKETLER
#Oyun #kosgeb