Kira
23 Ara 2020 14:44 Son Güncelleme: 23 Ara 2020 15:47

Koronavirüs yasaklarına karşı yılbaşı için dansözlü dj'li villa kiralama dönemi başladı

Yılbaşı yasağını delmenin yolunu bulan vatandaşlar dansözlü ve dj'li villa kiralıyor. Villalara artan rağbetle birlikte kiralar iki katına çıktı.

Koronavirüs yasaklarına karşı yılbaşı için dansözlü dj'li villa kiralama dönemi başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşında toplu organizasyonların yasaklanması ile vatandaşlar villalara yöneldi. Dansözlü, dj'li kiralık villalar yılbaşı eğlencesinin çözümü oldu. 

Dansözlü, dj'li olsun ya da olmasın villalarda yılbaşını geçirmek isteyenler nediniyle kuralar iki katına çıktı. Taleplerin hızla arttığı bu villalar için günlük 600 TL'den başlayan ücret talep ediliyor. 

Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle yılbaşında evlerimizde geçireceğiz. Eğlence mekanlarının ve otellerde kutlamanın yasaklandığı bu günlerde eğlenmek isteyen vatandaşlar çeşitli yollara başvurdu.

Hürriyet gazetesinde Burak Coşan'ın haberine göre; yılbaşında eğlence düzenlemek isteyen vatandaşlar kiralık villalara akın etti. Bu dönemde villa kiralamaların artması nedeniyle günlük kiralama ücretleri de bir hayli yükseldi. 

EN AZ 4 GÜN 

Kiralık villa ilanlarının çoğunda yılbaşı için villa kalmadığı bilgisi yer almaya başladı. Kalan villaların ise kira ücretleri yükseldi. Villaların günlük kiralama ücreti büyüklüklerine göre değişmekle birlikte, 600 TL’den başlıyor, 4 bin TL’ye kadar çıkıyor. Yılbaşı döneminde 4 günlük sokak kısıtlaması olduğu için en az 4 günlük kiralama yapmak gerekiyor.

İlanlarda şaşırtıcı bazı bilgiler de yer alıyor. Örneğin lüks bir çiftlik evi için günlük kiralama ücreti 3 bin 600 TL olarak belirlenirken, ilanda çiftlik evinde ses sorunu yaşanmayacağı kaydedilmiş. Bazı villa kiralamalarında eğer isterlerse dansçı, dansöz ve DJ hizmeti de sunuluyor. 

KATILIMCILARDAN HES KODU İSTİYOR 

Yılbaşında boş kalan bir villa için arama yapıldığında, 1000 TL ücret talep ediliyor. Ayrıca villa kiralayan kişi çok sesli olmamakla birlikte parti düzenlenmesine de izin veriyor. Bunların yanında partiye gelen kişilerden  HES kodu talep ediliyor. Villa da gerekli önlemlerin alındığını, herhangi bir problem yaşanmayacağını ifade ediyor. Diğer yandan villaya 7-8 kişi gelebileceğini belirtiyor. 

BAHÇEDE MÜZİK YAYINI YASAK 

Bunun yanı sıra bazı ilanlarda kiralanan villaların bahçesinde canlı müzik yapmak yasak. Kiralama yapan kişi şu bilgileri paylaşıyor: “Günlük kiralama bedeli 2 bin 500 TL. 4 günlük ücret ise 10 bin TL. Yeme-içme size ait. Bahçede müzik yayını yapmak kesinlikle yasak. Ancak evin içinde müziğe bir şey diyemeyiz. Bu şartlar size uygunsa 7-8 kişiye villamı kiralayabilirim. Kendi villam olduğu için daha önceden kiralayacak kişiyi de görmem gerekiyor.”

LÜKS VİLLAYA DANSÖZ VE DJ 

Kiralanan başka villa sahibi arandığında ise, kiralayan kişi kaç kişi geleceğini soruyor. Villada sunulan hizmetler arasında dansöz ve dj de bulunuyor. Villada aile üyelerine farklı arkadaş gruplarına farklı hizmetler sunuluyor. Ayrıca villada yer alan hizmetlerle ilgili katalog gönderimi de yapılıyor. Katalogda yer alan bilgilere göre dansçıların ve dansözlerin günlük fiyatı 600 TL’den başlıyor 1500 TL’ye kadar çıkıyor. DJ’ler için de benzer
fiyatlar var. Ayrıca villa sahibi, villanın çevresinde fazla ev olmadığı için şikayet olmayacağının da garantisini veriyor. 

ETİKETLER
#Villa kiralama