Turizm
12 Eki 2020 14:04 Son Güncelleme: 12 Eki 2020 14:18

Korona virüs sonrası yeni turizm anlayışı: Kuşadası'nda Mars Kolonisi!

Korona virüsün en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizm sektörünün canlandırılabilmesi için yeni fikirler ve projeler oluşturuluyor. Kuşadası Belediyesi bu amaçla "Mars Colony" projesini inşaa etmek için harekete geçti.

Korona virüs sonrası yeni turizm anlayışı: Kuşadası'nda Mars Kolonisi!

Kuşadası Belediyesi 'Mars Kolony' projesi için bir tanıtım toplantısı düzenledi. Korona virüs tehdidi ile durma noktasına gelen turizm için ülkemizin turistik bölgelerinin başında gelen ilçelerden olan Kuşadası'nda farklı bir proje için harekete geçildi. 

Kuşada Belediyesi’nin öncülüğü ve Aydın Büyükşehir’in desteğiyleile yeni turizm anlayışına uygun olarak yaşama geçirilecek olan Mars konseptli tematik turizm tesisi projesi tanıtıldı.

Projenin uygulama alanı Kuşadası'ndaki Hacıfeyzullah Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan bir alan arazi olarak açıklandı.

Tematik bir turizm tesisi olarak tanımlanan ‘Mars Colony’ projesinin bir yandan Kuşadası’nın tanıtımına önemli bir katkı sunacak, bir yandan da kentin turist başına düşen harcama miktarını artıracak.

7 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Projenin, detayları görüşülmek üzere İmar ve Şehircilik, Plan ve Bütçe ile Hukuk komisyonlarına sevk edildiği belirtildi. Mars Colony projesinin, meclisten de kabul görmesi halinde yasal süreçlerinin tamamlanmasının ardından yedi ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilebileceği aktarıldı. 

Pandemi sonrasında ortaya çıkacak yeni turizm konseptinin içinde yer almanın önemli olduğunu vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel projeyi şöyle anlattı:

“Pandemi sonrası dönemde kitlesel bir özellik gösteren deniz-güneş-kum turizmi yerine Y ve Z kuşağının turizm anlayışı olarak kabul edilen, deneyime ve yeni keşiflere dayalı, belirli temalar etrafında şekillenen kaliteli bir turizm anlayışının ön plana çıkacağı ortada. Tematik bir turizm tesisi olarak planlanan Mars Colony’nin yaşama geçirilmesiyle Kuşadası’nda niceliksel turizmden niteliksel turizme geçişin ilk adımı atılmış olacak” dedi.