Konut Haberleri
27 Mar 2016 09:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Körfez'in parası gayrimenkule aktı

Cityscape Turkey gayrimenkul fuarı son erdi. Türkiye'de ilk kez düzenlenen fuarda Ağaoğlu, fuar öncesi odaklandığı satış hedefini gerçekleştirdi.

Körfez'in parası gayrimenkule aktı
Türkiye’de ilk defa düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından Cityscape Turkey fuarı, 3 günlük maratonun ardından sona erdi.

Cityscape Turkey’de, Körfez sermayesi Türk firmalardan milyonlarca dolarlık alım yaptı. Fuar, Körfez ülkeleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı binlerce katılımcının ilgisiyle karşılaştı. Her yıl düzenli olarak hayata geçirilmesi planlanan fuar, gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edecek. Cityscape, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt ve Suudi arabistan’dan sonra İstanbul’a taşıdığı etkinliğin son günü itibariyle 5 binin üzerinde katılımcı ağırladı. 12’si uluslararası firmalara ait toplam 67 stantta onlarca projeyi inceleme imkanı bulan konut alıcıları, birçok firmanın sadece fuara özel indirimlerinden de yararlandı.

‘Büyüyerek devam’
Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, Türkiye’de ilk etkinlik olmasına rağmen, beklentilerinin üzerinde bir katılım sağlandığını dile getirdi. Molman, “Cityscape olarak, 14 yılda onlarca gayrimenkul fuarı düzenledik. Cityscape Turkey, ilk etkinlikte büyük bir başarıya imza attı. Çok etkili ve başarılı bir organizasyon oldu. Cityscape Turkey büyüyerek yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Cityscape’i Türkiye’ye taşıyan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, herkesin yüzünün güldüğünü vurgulayarak, yerli ve yabancı yüzlerce görüşme yapıldığını anlattı. Sezen, “Yerli ve yabancı yatırımcılar mutlu. Gayrimenkul geliştiricileri, bireysel konut alıcıları da mutlu. Sonuç olarak herkes Cityscape Turkey’den kazançlı ayrılıyor. Gelecek yıl çok daha geniş bir Cityscape Turkey organizasyonu için hazırlıklarımıza şimdiden başladık” dedi.

Ağaoğlu hedefi tutturdu
Fuarın Türkiye’de gerçekleştirilmesinde önemli payı bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu, fuar başlarken koyduğu 100 milyon dolarlık satış hedefini gerçekleştirdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Fuarda 100 milyon dolar satış hedefi koymuştuk, bunu gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ön bağlantılar ve sözleşmeler bunu gösteriyor. Pazartesi, 30 milyon dolarlık ödeme kasamıza girecek. Önümüzdeki hafta 100 milyon doların tahsilatını gerçekleştirmiş oluruz. Fuar yabancıların Türkiye’ye güvenini tazelemesi açısından faydalı oldu” dedi.

Daha önce Vadistanbul’un konutlardan oluşan Park etabında blok satışı yapmayacaklarını belirten Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ancak pek çok teklif aldıklarını açıkladı. Çetinsaya, “Sadece Park etabında rezidans hizmeti sunacak ayrı bir bloğun satışını yapacağız. İkisi Suudi, biri Suudi - Türk ortaklı, biri de yerli bir firma olmak üzere 4 firmadan teklif aldık. Ayrıca; Bulvar etabında 4 bin metrekarelik ofis alanının kiralaması için Dubai’de anlaştığımız bir firma da geldi ve ilk protokolü yaptık” dedi.

Fonlarla görüştü
Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman Katar’lı ve Suudi Arabistan’lı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduklarını belirterek, “15 milyon dolarlık bir yatırım için iki fonla biraraya geleceğiz. Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından birisi projeyle ilgilendi ve yatırım yaptı. Biz fuardan toplam 20 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz. KÖY projemiz için düzenlediğimiz kampanyayla çok verimli sonuçlar aldık” dedi.
Cihan İnşaat da Ortadoğulu yatırımcılardan 25 milyon liralık rezervasyon aldıklarını, bunun üçte ikisinin yatırımcılardan oluştuğunu açıkladı.

28 milyon dolar ciro

Ofton, fuarda 7 milyon dolarlık opsiyonları olduğunu açıkladı. DKY İnşaat’ın 4 projesini tanıttığı fuarda 25 daire satarak 28 milyon liralık ciro elde ettiği ifade edildi.
Fuarda 24 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, fuara Türkiye’nin ev sahipliği yapmasını önemli bir gelişme olarak yorumladı.
 
Duygu Erdoğan/Milliyet