Konut Haberleri
02 Nis 2016 15:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Körfez'e ASELSAN mührü!

Körfez geçişini düşürecek olan ve önümüzdeki aylarda açılması planlanan İzmit Köprüsü'ne en büyük gişe alanını ASELSAN kurdu...

Körfez'e ASELSAN mührü!
Önümüzdeki aylarda açılacak olan projeye dev isim. ASELSAN dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü  asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı  olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin  teslimatını tamamladı.

ASELSAN, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için Türkiye’nin en büyük gişe  alanlarından birini tesis etti. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek. Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı ise Aralık 2015'te tamamlanmıştı.

Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin  tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi. Ayrıca sistemde OGS  ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak  kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol  edilebilecek.

Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için  otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak geçiş sisteminde, denetimler için  bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

Sistemin önemli özelliklerinden biri de gelişmiş bir merkezi denetim  ve muhasebe altyapısı sunması oluşturuyor. Sistem, gerçekleşen tüm geçişlerin  elektronik olarak denetlenmesi ve elektronik ödemeler için otomatik muhasebe  özellikleriyle işletmenin işlerini kolaylaştırıyor.

Projede bu aşamadan sonra, İstanbul-Ankara yolunu İstanbul-İzmir  yoluna bağlayan Muallimköy Kavşağı'nda Serbest Geçiş Sistemi tesis edilecek.

Köprü, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5  saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayaklarından  birini oluşturuyor.

Körfez geçiş süresi, otomobille mevcut yolu kullanarak 1 saat 20  dakika, feribotla 45-60 dakikayken, köprü sayesinde 6 dakikaya düşecek.

Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre  kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında  hesaplanırken, bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate  inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.