Güncel
20 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 20 Kas 2020 08:49

Konyalı gazeteciler için TOKİ'den ev geliyor! Yeri de belli...

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve TOKİ evsiz gazeteciler için yapılacak konut projesi için anlaştı. Amaç kirada yaşayan gazetecileri ev sahibi yapmak. Bu evler nerede yapılacak ve sahip olma şartları da açıklandı...

Konyalı gazeteciler için TOKİ'den ev geliyor! Yeri de belli...

Konyalı gazetecilerin kiradan kurtulması için TOKİ 512 konut inşaa edecek. Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sadece gazetecilerin faydalanacağı proje için protokol imzaladı. 

Konya’da Gazeteciler Cemiyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, gazetecilere konut kazandırmak için harekete geçti.  Taraflar arasında yapılan görüşmelerin sonunda imzalanan protokol gazetecileri de ev sahibi yapacak. 

KİRADA GAZETECİ KALMASIN

Gazeteciler Cemiyeti, gazetecileri ev sahibi yapma amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisindeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığıyla iletişime geçti. Kira masraflarına karşılık basında çalışanları ev sahibi yapma isteği ağırlık kazandı. 

SELÇUKLU İLÇESİNDE YAPILACAK

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, protokol imzalama töreninden sonra yaptığı açıklamada konutlar için Selçuklu ilçesini seçtikleri söyledi. Ardıçlı Mahallesi’nde 2 etaplı olarak inşaa edilecek olan projede toplamda 512 konut bulunacak. Şartlı olarak satışa çıkarılacak konutlarda hak sahiplerinin yalnızca gazetecilerden oluşması bekleniyor. 

EV SAHİBİ OLMA ŞARTLARI

Sefa Özdemir, meslektaşlarını uzun zaman önce ev sahibi yapma isteklerinin bulunduğunu belirterek sonucu erdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 512 konutlu projedeki evler 2+1 ve 3+1 olarak inşaa edilecek.

Konya’da gazetecilere yönelik konut projesine imza atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), belirli şartlar üzerinden hak sahiplerini tanımlayacak. Bu şartlar; özellikle il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etme zorunluluğunu getiriyor. Üstüne alım yapacak olan kişinin mutlaka basın kartı olması gerektiği konusunda sunulan şartlar, gerektiği yerde basından emeklilik istiyor. TOKİ’nin genel geçer şartlarından bir diğeri ise konut projeleri üzerinden ev sahibi olmama durumu var. Yalnızca alıcı tarafın değil, eşi ve çocukları içinde aynı şeyi geçerli kılan bu kural; kişilerin tapuda ev sahibi görünmemesi gerektiğini söylüyor.