Kentsel Dönüşüm
20 Eki 2020 11:30 Son Güncelleme: 20 Eki 2020 13:36

Konya kentsel dönüşüm ile Mevlana Çarşısı'nı ve Altın Çarşı'yı yeniliyor!

Konya'da kentsel dönüşümle Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı yenileniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı projenin ilk ayağındaki Mevlana Çarşısı'nda yıkım başladı. Yenileme için Altın Çarşı esnafıyla görüşmeler sürüyor.

Konya kentsel dönüşüm ile Mevlana Çarşısı'nı ve Altın Çarşı'yı yeniliyor!

Konya'nın merkezinde yer alan iki büyük çarşı alanı kentsel dönüşüm ile yenileniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan dönüşüm hareketinde Mevlana Çarşısı yıkımı başladı. Altın Çarşı'da ise esnafla süren görüşmeler tamamlandığında dönüşüm başlayacağı belirtiliyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Uğur İbrahim Altay, Konya için en önemli dönüşüm çalışmalarından biri olarak nitelendirdiği Mevlana Çarşısı’nda yıkım faaliyetleri başladı. 

Başkan Altay, Mevlana Çarşısı yenilenmesinde esnafla yüzde yüz mutabakat sağlandığını hatırlatarak "İyi niyet olmasaydı bu dönüşüm mümkün olmazdı. Burada Konya’nın güzelliği bir kez daha ortaya çıktı. Burası aslında Konya’nın en kıymetli yeri. Çünkü Mevlana Meydanı’na bakıyor. Elhamdülillah bugün mutlu bir başlangıç yapıyoruz." dedi.

Başkan Uğur İbrahim Altay, Altın Çarşı'nın dönüşümü için ise görüşmelerin sürdüğünü belirtti: "Altın Çarşı’da da şu anda yüzde 80’e gelmiş durumdayız. Altın Çarşı için de hedefimiz en geç 1 Ocak itibarıyla yıkıma başlamak. Sözleşme süremiz 14 ay ama biz 2021’in eylülüne kadar yetiştirmek için çalışıyoruz. Ziyaretçilerimiz geldiğinde Konya’ya yakışır bir mekân haline gelecek” 

Başkan Altay, bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan eden dönüşüm sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Altay “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni döneminde ilk icraatlardan biri budur. Başlangıcı ve Cumhurbaşkanlığı kararının çıkması 34 gün sürdü. Normalde Bakanlar Kurulu’na gidecek, kabine üyeleri imzalayacak, 6-8 aylık bir süreçti. Yine bu projenin ortaya çıkmasında Konya’nın tüm projelerinde olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un hem resmi prosedürün yürütülmesinde hem finansal desteğinde çok büyük katkısı oldu. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Konya adına teşekkür ediyorum”