Konut Haberleri
15 Mayıs 2018 11:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:48

Konutta yüzde 20 indirim kampanyası başladı! İndirim ne kadar sürecek?

GYODER, İNDER ve KONUTDER üyesi 41 inşaat firması sattıkları konutların fiyatlarını yüzde 20 indirme kararı aldı. Kampanya kapsamında alınacak 400 bin TL'lik bir konutun fiyatı indirim sonrası 320 bin TL'ye kadar inmiş olacak.

Konutta yüzde 20 indirim kampanyası başladı! İndirim ne kadar sürecek?
Son iki çeyrektir düşüş trendine giren konut satışlarını canlandırmak adına hükümetin son günlerde attığı adımların ardından, gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri GYODER, İNDER ve KONUTDER de 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı.

30 GÜN GEÇERLİ OLACAK
Konuya ilişkin toplantıda dağıtılan basın bültenine göre, kampanya 15 Haziran'a kadar 30 gün süreyle geçerli olacak.
 
YÜZDE 20 İNDİRİM

Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek. Kampanya boyunca fiyatlara zam yapılmayacağı da taahhüt ediliyor.Kampanya kapsamında alınacak 400 bin TL'lik bir konutun fiyatı indirim sonrası 320 bin TL'ye inmiş olacak.

41 FİRMA 150 PROJE İLE KATILIYOR

Kampanyaya 41 inşaat firması katılırken, firmalar arasında Ağaoğlu, Sinpaş, Tahincioğlu, Sur Yapı, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Babacan İnşaat, DAP Yapı, İş GYO, Kuzu İnşaat, Artaş gibi firmaların katıldığı öğrenildi. Kampanyanın toplam 150 projede hayata geçirilmesi planlanıyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 41 firmanın kampanya sürecinden 3 milyar lira gelir elde edebileceğini açıkladı.

 
FAİZ, HARÇ VE KDV DE DÜŞÜRÜLDÜ

Konut sektörünü canlandırmak adına hükümet geçtiğimiz günlerde tapu harçlarında indirime gitmiş, konutlarda yüzde 18 olan KDV oranını da yüzde 8'e düşürmüştü.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından kamu bankaları öncülüğünde bankalar konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmeye başlamıştı.