Konut Haberleri
03 Eyl 2018 10:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:56

Konutta yılın kaybedeni Beylikdüzü!

2017 ile 2018 arasında konut satışları toplamda yüzde 2,5 arttı. Konut fiyatlarının bu yıl en çok gerilediği bölgelerden biri ise son dönemin en popüler ilçesi Beylikdüzü.

Konutta yılın kaybedeni Beylikdüzü!
Forbes Türkiye, Haziran 2017-Haziran 2018 dönemini kapsayan araştırma sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre; Türkiye genelinde satılan konut sayısı 1,4 milyon oldu. Bir önceki dönemde bu sayı 1 milyon 365 bin adetti. Buna göre son bir yılda Türkiye’deki konut satışları yüzde 2,5 arttı. Aynı dönemde İstanbul’da satılan konut sayısı 4 bin adet yükselerek 233 bine çıktı. Ankara ise 142 bin konut satışıyla İstanbul’u takip etti. İzmir, Bursa ve Antalya ise satışların 50 bin bandını aştığı diğer kentler. Bu dönemde Van, 7 bin 691 adetle konut sirkülasyonunun en düşük olduğu büyükşehir oldu. 

ZİRVEYİ BU YIL BAKIRKÖY ALDI

Raporun bu yılki sonuçları özellikle İstanbul açısından oldukça ilginç. Önceki yıllardaki fiyat hareketlerine bakıldığında kentte her yıl belirli trendlerin hakim olduğu görülürken bu yıl emlak piyasası hiç olmadığı kadar heterojen. Örneğin denize kıyısı olan ilçelerden Bakırköy’de fiyatlar yüzde 15 artarken Kadıköy’de yüzde 3,5 geriledi. Rapora göre ayrıca mega kentin toplam 39 ilçesinde fiyat artışları yüzde 10 barajını aşarken, yüzde 15,2'lik getiri oranıyla Bakırköy zirveyi aldı. Listede sıralama Çatalca, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Beyoğlu şeklinde devam ediyor. 

BEYLİKDÜZÜ’NDE RÜZGAR TERS ESTİ

Konut fiyatlarının yüzde 9 gerilediği Fikirtepe İstanbul’un en çok değer kaybeden üç semtinden biri. Son yıllardaki hızlı konut arzıyla İstanbul’un en hızlı büyüyen bölgelerinden birine dönüşen Beylikdüzü de  önceki yılları mumla arıyor. İlçe bu yıl Kadıköy ile birlikte İstanbul’da konut fiyatlarının en çok gerilediği bölgeler arasında. Yatırım yapıp evini kiraya vermek isteyenlerin gözde ilçesi ise bu yıl Başakşehir oldu. Başakşehir’de kira artış oranları yüzde 12.2 olarak açıklandı. Kira gelirlerinin en çok düştüğü ilçeler ise Beylikdüzü ve Ataşehir olarak kayıtlara geçti.