Konut Haberleri
11 Ağu 2016 10:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:33

Konutta vergi indirimi olacak mı?

Konut kredisindeki faiz indirimden sonra, vatandaşların gözü vergi indiriminde. Konuyla ilgili açıklamay yapan Ağbal, konutta vergi indiriminin olmayacağını açıkladı..

Konutta vergi indirimi olacak mı?
Ev sahibi olmak isteyenlerin gözü konut kredilerindeki faiz indirimindeydi.. Sektör devlerinin ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşların beklediği haber geldi.. 

Bankalar, konut kredisi faizlelerini yüzde 1'in altına düşürüldüğünü açıkladı...  Faiz indirimden sonra, konutta vergi indiriminin de gündemde olup olmacağı merak konusu oldu. 

Konuyla ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamada bulundu..

Ağbal, “Konut sektöründe piyasayı canladıracak şekilde diğer kurumların aldığı tedbirleri önemsiyoruz ama vergiyi karıştırmayalım diye düşünüyorum” dedi. 3. çeyrek büyümesine ilişkin Temmuz ayında darbe girişiminin olduğunu, Ağustos ve Eylül ayında büyüme hedeflerine yönelik tedbir alınması gerektiğini anlatan Ağbal, cari açık ve mali disipline dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ağbal, ekonomiyle ilgili bankacılık ve bütçenin iki sağlam gösterge olduğunu, bu iki göstergeyi bozabilecek durumdan kaçınılması gerektiğini söyledi.