Konut Haberleri
27 Haz 2020 12:32 Son Güncelleme: 27 Haz 2020 12:42

Konutta satışlar arttı, talepler değişti

Tarihin en düşük konut kredi faizi, satılık dairelere olan ilgiyi ciddi anlamda artırdı. Ev alacakların salgınla birlikte tercihlerinde ise önemli değişiklikler yaşandı.

Konutta satışlar arttı, talepler değişti

Kamu bankalarının tarihin en düşük faizli konut kredisi kampanyasını başlatmasıyla beraber satılık dairelere olan ilginin ciddi anlamda arttığını söyleyen Keypoint Gayrimenkul kurucusu Tarık Seçkin, satışların yıl sonuna kadar önemli ölçüde toparlanacağını dile getirdi. Seçkin, “Gayrimenkul, her dönemde son derece önemli bir varlık sınıfıdır. İçinde bulunduğumuz dönem ayrıca potansiyel gayrimenkul alıcıları ve yatırımcılar için mükemmel bir satın alma fırsatı oluşturdu. Baharla birlikte her zaman yükselişe geçen artışlar hesaba katıldığında güzel günler bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

Covid- 19‘un konut talebini yeniden şekillendirdiğini de kaydeden Seçkin sözlerini şöyle sürdürdü: Son dönemde aldığımız taleplerin büyük bir kısmını teraslı veya bahçeli yani nefes alan yapılar oluşturuyor. İzole bir hayat sürmek için kat bahçeli, teraslı rezidanslar, müstakil evler ve villalar tercih ediliyor. Sağlıklı bir yaşam ve çalışma ortamı sunabilecek, güvenli, yüksek kaliteli yapılara olan talep arttı. İyi bir aile yatırımını neyin oluşturduğuna dair beklentilerin değişebileceğini düşünüyorum. Mevcuttaki otomobilin modelini yenilemek fikri yerine, ekstra odalı, bahçeli, teraslı bir ev satın almanın daha iyi tercih olduğu düşüncesi yaygınlaşmaya başladı.