Konut Haberleri
11 Kas 2012 18:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:11

“Konutta kriz riski yok!”

İnşaat sektörü, Batı’da meydana gelen krizlerin Türkiye’de yaşanmayacağı görüşünde.

“Konutta kriz riski yok!”

İnşaat sektörü, Batı’da meydana gelen krizlerin Türkiye’de yaşanmayacağı görüşünde.

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, konut sektörünün cari açık üretmediğini, malzemenin yüzde 95’inin yerli malzemelerden ve yerli sanayiden oluştuğunu ifade ediyor. Bu yüzden de İspanya ve Yunanistan’daki konut krizi gibi bir riskin Türkiye’de yaşanmasını muhtemel görmüyor.

Kabadayı’ya göre 2023 vizyonunun gerçekleşmesi için ise on yıllık sürede birçok iyileşme yapılmalı, mütekabiliyet yasası, 2B ve kentsel dönüşüm ile ilgili alınan ve alınacak kararlar bu yüzden çok önemli. İnanç Kabadayı, iç talep daraldığında Türkiye’de güçlü firmaların bundan kolaylıkla sıyrılacağını düşünüyor ve tüketiciye konut alırken kurumsal yapıları tercih etmelerini öneriyor.

Konutun inşaatın içinde yüzde 75’i oluşturduğunu belirten Kabadayı, yıllık ortalama 1,5 ya da 2 bir büyüme olacağını belirtiyor; “Sektör olarak mutsuzuz çünkü ihracat kaynaklı bir büyümeye var. Türkiye 1 puan büyüyorsa ihracat 1,5 büyüyor. İnşaatın istihdam sektörüne olan katkısı çok fazla. Edirne’den Kayseri’ye kadar burada çalışan insanlar var. Herkese bir ocak kaynatma şansı veriyor. Kalifiye olmayan işçilere çalışma alanı açıyor. Sosyal olgulu işlere destek sağlanmalı. Sektör desteklenmeli.” diyor.

ZAMAN

Haberin tamamını okumak için linke tıklayın:

http://www.zaman.com.tr/ekonomi/konutta-ispanyadaki-gibi-kriz-cikma-riski-yok/2014060.html