Konut Haberleri
21 Ara 2015 14:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:55

Konutta en çok fiyat değişimi Antalya'da!

Reidin'in açıkladığı Türkiye konut piyasası Aralık ayı raporuna göre, Antalya satış fiyat değişimlerinde zirveye oturdu.

Konutta en çok fiyat değişimi Antalya'da!
Reidin, gayrimenkul sektörü ile ilgili güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerini sağlamak amacıyla faaliyet göstermeye devam ediyor. 

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'yi kapsayan raporundaki son 3 aylık ‘Türkiye Konut Piyasası Fiyat Değişimleri' analizinde Konut Satış Fiyat Değişimi, Konut Kira Fiyat Değişimi'yle aynı oldu.

Ancak son 2 yıllık verilere göre Konut Satış Fiyat Değişimi büyük ivme kazandı ve ortalamalar yüzde 42'yi gördü. Raporda en çarpıcı rakamsal değerler ‘Türkiye Konut Fiyat Endeksleri'nde yaşandı. Seçimlerden tek parti iktidarının çıkmasının ardından durgun başlayan Kasım ayı büyük bir ivme kazanarak 200 sınırına dayandı.

Mega kentte değişim yok
Kasım ayında ‘Yıllık Brüt Kira Getirileri'nde ise hafif bir dalgalanma yaşandı. Ayın başında yaşanan temkinli yükseliş kısa süre sonra normale dönerek yüzde 6 civarında sabitlendi. İstanbul özelinde yapılan analize göre mega kentte diğer büyükşehirlere oranla kira getirilerinde önemli bir artış yaşanmadı.

Antalya zirveye oturdu
Raporda yıllık ‘Bölgesel Satış Fiyat Değişimleri'nde zirve yüzde 3.02 ile Antalya'nın oldu. Böylece önceki analizde 1. sırada yer alan Adana yüzde 2.61 ile dördüncü sıraya geriledi. Antalya'yı, yüzde 2.78 ile İzmir, yüzde 2.74 ile Kocaeli, yüzde 2.73 ile İstanbul takip etti.