Gündem
28 Mar 2014 11:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:57

Konutta bahar kampanyaları başladı!

Konut sektöründe durgunluk konuşulurken inşaat şirketleri bir bir bahar kampanyalarına başladı.

Konutta bahar kampanyaları başladı!
Seçimlerin ardından hareketliliğin yeniden başlayacağını düşünen şirketler bu kampanyalarla sektörün ısınmasını hedefliyor.Bu amaçla konut şirketleri, ev sahibi olmak isteyenleri kendine çekebilmek için yüzde 15'lere varan indirim uyguluyor.Bazı şirketler ise ödeme seçeneklerinde kolaylık sağlayarak tüketiciyi etkilemeye çalışıyor.

Ağaoğlu'dan 'Your Home My Home' kampanyası

Ağaoğlu İnşaat'ın My Home Maslak projesi bahara kampanyayla giriyor. "Your Home My Home" kampanyasıyla ödeme kolaylıklarına başlanan projede yüzde 10 peşin ödeme ile daire sahibi olunuyor. My Home Maslak'ın ödeme seçeneklerine göre banka kredisi ile 120 vade, şirket bünyesinde 36 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme yapılıyor. Projede dairelerin fiyatlarına 3 Nisan itibariyle zam uygulanacak. My Home Maslak'ta fiyatlar 477 bin liradan başlıyor.

Vista Garden'da 9 Nisan'a kadar %10+5 indirim

Gül İnşaat'ın Beylikdüzü projesi Vista Garden'da 9 Nisan'a kadar yapılacak daire alımlarında yüzde 10 indirimin yanı sıra yüzde 5'lik bir indirim daha yapılıyor.Ayrıca projenin ödeme seçenekleri arasında daire fiyatının yarısı peşin ödendeği takdirde kalan tutarı Gül İnşaat bünyesinde 12 aya varan vadeyle taksitlendiriliyor.Vista Garden'de 3+1 dairelerin metrekare fiyatları 2 bin 454 bin liradan başlangıç gösteriyor.

Dumankaya'da 84 bin lira indirim

Haziran ayında teslimlere hazırlanan Dumankaya'nın Halkalı projesi Konsept Halkalı'da sıfır peşinat ve 84 bin liraya varan indirim avantajı sunuluyor. Dumankaya'nın bu yeni kampanyası dahilinde 2+1 daireler 329 bin 369 liradan satılıyor. Ayrıca Dumankaya'nın Adres Natura, Ritim İstanbul, Flex Kurtıköy, Modern Collection,Modern Vadi ve Miks projelerinde de konut alıcılarını karlı çıkaracak indirimler ve ödeme seçenekleri sunuluyor.

Sıfır faizle ödeme yapmak isteyenlere!

Kredi kullanarak ev almak isteyenler için alternatif olarak yer alan sıfır faizle ödeme seçeneği bahar kampanyaları kapsamında da avantaj olarak sunuluyor.Karden İnşaat'ın Beylikdüzü projesi Sembol İstanbul'da sıfır faizle 30 aya kadar vadelendirme yapılıyor. Ayrıca yüzde 1 KDV imkanının mevcut olduğu proje 2. etaptaki dairelerini 95 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.

Evi al, ödemeyi sonra yap!

Şirketlerin konut almak isteyenleri çekmek adına yaptığı kampanyalardan bir diğeri de peşinat ve taksit ödemelerinin ötelenmesi. Teknik Yapı, sunduğu kampanya ile Evora İstanbul ve Deluxia Dragos ve Metropark’ta peşinatı daire tesliminde ödetecek, kredi taksitlerini ise 1 yıl sonra ödemeye başlatacak.Ayrıca yüzde 10 oranında indirim uygulayacak.VIA Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından Gaziosmanpaşa'da inşa edilen Viaport Venezia projesinin kampanyasında ise yüzde 5 peşinat ödeyenler, geri kalan yüzde 20'lik peşinat tutarını teslimde ödüyor.Ayrıca peşin alımlarda yüzde 8 indirim uygulanıyor. Projede 2+1 dairelerin fiyatları 499 bin liradan başlıyor.Bir diğer peşinat ötelemesi sunan proje;Çukurova Tower.Çukurova Gayrimenkul'un Kartal'da yaşama geçirdiği projede yüzde 25'lik peşinat teslimde ödeniyor.Projede diğer bir alternatif olarak peşinatın yüzde 5'lik kısmının hemen, yüzde 30'unun teslimde ödenmesi söz konusu.

Bahara özel çifte kazanç

İnşaat maliyetlerindeki artışın henüz fiyatlara yansıtılmadığı Ede Tower’da Nisan ayında yapılacak lansmana özel indirim, şimdiden uygulanmaya başlandı.Ankara İncek Yumrutepe’de inşa edilen Ede Tower, düzenlediği kampanya kapsamında, konut alıcıları Nisan'da hayata geçirilecek lansman özel fiyatlarıyla ödeme yapacak.

Yasegül ÖZDEMİR / Emlakeki.com