Konut Haberleri
22 Tem 2017 08:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

Konut üreticileri Kartal'a akın ediyor

Anadolu Yakası'nın gözde bölgesi Kartal; DKY, Teknik Yapı ve Mesa gibi markalı konut üreticilerinin yoğun ilgisine uğruyor. Bölgede şu anda yapımı süren, toplam 45 proje bulunuyor.

Konut üreticileri Kartal'a akın ediyor
Kartal, İstanbul'un en öne çıkan semtlerinden biri haline geldi. Bölge, metro,  Marmaray  gibi ulaşım projeleri ile daha da değerlenirken DKY’den Teknik Yapı’ya, İş GYO’dan Mesa’ya kadar markalı konut üreticilerinin üssü oldu.

Bölgede şu anda yapımı süren, planlama aşamasında olan toplam 45 proje bulunuyor.

Geniş fabrika arazileri ile nitelikli konut üretimine zemin sağlayan bölgede değişim 2007 yılında başladı. Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in hazırladığı dönüşüm projesi tam olarak uygulan-masa da bölgede başlayan dönüşüm hareketi bugün Teknik Yapı’dan Mesa’ya, Iş GYO’ya ve AND Gayrimenkul’e kadar birçok marka eliyle hız kazanmış durumda. 

Bölgenin son 10 yıllık dönemde ciddi bir dönüşüm sürecinden geçtiğine dikkat çeken Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nın inşa edilmesi, Kartal-Kadıköy metrosunun açılması ve bu hattın Marmaray’a bağlanmasıyla bölgede ofis-ev ofis yatırımları arttı. Kartal sahil yolu ile Tuzla ve Kadıköy’e bağlanırken, Kadıköy- Kartal metrosunun açılmasıyla toplu taşımada da merkez ile entegresi sağlandı” diyor.

Öne çıkaran 3 neden

1- Kadıköy-Kartal metro hattı, hızlı tı en, Sabiha Gökçen Havalimanı, Pendik Marina ve sahil hattı ile entegre ulaşım ağlarının kesişme noktasında yer alması.

2-Planlı gelişmesi ve Adalar manzarası.

3- Geniş fabrika arazileri ile proje üretmeye uygun alanlarının olması.

SAHİL KISMI DEĞERLİ

Bölgedeki konut fiyatları incelendiğinde, D-100 Karayolu’nun alt ve üst bölgesine göre değişim gözleniyor. Sahil yoluna inildikçe konut fiyatlarının arttığı görülüyor. Metrekare satış fiyatlarının ortalaması 6 bin 450 TL olurken, D-100 Karayolu alt bölgesinde metrekare satış fiyatlar 4 bin 900 TL, D-100 Karayolu üst bölgesinde 3 ila 6 bin TL arasında değişiyor. Sahil kesiminde fiyatlar 9 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık’ın 2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu’na göre, bölgede markalı konut özelinde 2013 yılında yüzde 20, 2014’te yüzde 13, 2015’te yüzde 14 ve 2016 yılında ise yüzde 22 fiyat artışı yaşandı.

Kartal’ın Sabiha Gökçen Havalimanı, metro ve Marmaray hattı ile öne çıktığını belirten Amad Gayrimenkul Türkiye Müdürü Oğuzhan Olaş, bu haliyle bölgenin gayrimenkul yatırımcıları için yatırım yapılabilir bir bölge olduğunu söylüyor.

Mesa Yönetim Kurulu Bşk. Erhan Boysanoğlu

"Doğru gelişen bir bölge"

"Kartal'da son 5 yılda 5 proje inşa ettik. Kartal doğru gelişen bir bölge olduğu için bölgeye ilgimiz devam ediyor. Bölgede yeni proje üretmek üzere görüşmelerimiz sürüyor, Eczacıbaşı arsası da bu yerlerden biri. Bölgede 5-6 bin TL ile 9 bin TL arasında değişen fiyatlar bulunuyor. Denize yakınlaştıkça fiyat artıyor."

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Umut Durbakayım

"Kentsel dönüşümde etkiniz"

"Teknik Yapı olarak Altın Üçgen diye adlandırdığımız Kartal, Soğanlık, Maltepe, Tuzla bölgesinde dönüşümde etkiniz. Kentsel dönüşümün İstanbul'un diğer bölgelere sıçramasıyla Kartal'a bir süre ara verdik, fakat bölgeyi unutmadık. Yeniden Detuxia Park ile yeniden Kartal'dayız. Bu yıl içinde dönemde ard arda iki projemiz daha gelecek."