Konut Haberleri
26 Mar 2016 09:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Konut sektöründe vergi talebi

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektörü için vergi talebinde bulundu

Konut sektöründe vergi talebi
Konutta vergi talebi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım’ı üçüncü kez İNDER Genel Başkanı olarak seçti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Nazmi Durbakayım, esas hedeflerinden birinin inşaat sektörüne uygulanan ve yüzde 25’e varan vergi ve harçların makul seviyelere çekilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Kar marjlarının yüzde 10’un altına indiği bir dönemde yüzde 25 gibi bir vergi yükünü sektörün taşıyamayacağını kaydeden Durbakayım, “Sektör bugüne kadar fedakarlıklarla geldi ama yapacak daha fazla fedakarlık kalmadığı için bu şekilde gitmesi zor görünüyor” dedi.

İNDER’in geçmiş dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığı konulardan birinin de Afet Yasası’nın aksayan yönlerinin giderilmesi olduğunu belirten Durbakayım, “Afet Yasası çıktığından beri bir sürü problemi ile birlikte devam ediyor. Biz bunu vesile ederek bir rapor hazırlattık. Bu rapor hazırlanırken de bakanlığın hukuk bürosu ile birlikte çalıştık. Afet Yasası’nın önümüzdeki günlerde torba yasaya girecek olan ve Doğu’daki dönüşümü kapsayan ilavelerinde bu raporda sunduğumuz önerilerin bir kısmı yer alıyor. Bir kısmı da önümüzdeki günlerde yer alacak” dedi.
İNDER Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, İNDER’in önümüzdeki yıl 50’nci yaşını kutlayacağını ve daha geniş kitleye ulaşmak için en güçlü araçlardan biri olan İNDERgi’yi daha aktif kullanacaklarını söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli de İNDER’in İstanbul’da yapı müteahhitlerinin kapısını çalabileceği, kendini yakın hissedebileceği bir dernek olduğunu belirterek, “Bu yıl büyüme yüzde 4 olacak. İnanıyorum ki biz onun da üzerine çıkacağız. Ekonominin büyümesi için gerekeni yapacağımıza inancım sonsuz” dedi.

İNDER Yönetim Kurulu’nun önünde 3 önemli konu olduğunu anlatan emre çamlıbel ise, “AVM’ler hakkındaki yönetmelik, Kadıköy ve bazı ilçelerdeki siluet veya yükseklik kararı. Binalarda Enerji Performansı yönetmeliği kapsamında belli büyüklüğün üzerindeki ticari binalarda zorunlu hale getirilen ama uygulanamayan yenilenebilir enerji üretimi adapte etmesi gibi bir şart var. Onun kaldırılmasına yönelik bir takım çalışmalar yapacağız” dedi.
İNDER Genel Sekreteri Abdullah Baysal, “25 Mayıs tarihi Mesleki Yeterlilik Belgesi için son gün” uyarısında bulundu.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), yeni yönetim kurulunu seçti. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım üçüncü kez İNDER Genel Başkanı seçilirken, derneğin yönetim kurulu, Engin Keçeli (Seba Vadi İnşaat), Ali Nuhoğlu (Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği), Barış dumankaya (Dumankaya), Abdullah Baysal (Genel Sekreter), Emre Çamlıbel (Soyak), İrfan Aşçıoğlu (Aşçıoğlu), Ali Gürsoy (Gürsoy İnşaat), Erden Timur (Timur Gayrimenkul), H. Kubilay Salih Vatandaş (Meta Peyzaj), Fatih Albayrak (Ecf Mimarlık), Fatih Haldız (Haldız İnşaat) ve Seçkin Kaplan’dan (Mas Mekanik) oluştu. Yeni yönetim kurulu 3 yıl süreyle görev yapacak.
İNDER Başkanı Durbakayım, derneklerdeki görevlerin bir nöbet olduğunu belirterek, “En yaşlı üye olarak beni emekli etmediler ama önümüzdeki dönemde genç bir arkadaşımızın bu görevi alması lazım” dedi.
ETİKETLER
#inder #inder konut