Konut Haberleri
11 Nis 2015 01:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:33

Konut sektöründe BAHAR RÜZGARI

En hareketli günlerini baharda yaşayan konut sektörü, yine kuralı bozmadı. Hareketli günleri satışa dönüştürmek isteyen firmalar birbiri ardına lansman yaparken, yeni konutlarda da kampanya sezonu bahar rüzgârıyla başlamış oldu

Konut sektöründe BAHAR RÜZGARI
Düğün sezonunun başlaması ile gayrimenkul sektörüne her dönem adeta baharın geldiği müjdeleniyor. Bu yıl da bahar kampanyaları kuralını bozmayan firmalar birbiri ardına lansman yapıyor.

Kampanya yarışı...

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ve olası tatil rehavetinin yaşanacağı yaz sezonunun da sektörü sekteye uğratmasını istemeyen firmalar, bu yüzden kampanya yarışına girdi. 

Zam öncesi son kampanya

TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı Metropark’ta zam öncesi son kampanyanın başladığını açıkladı. “Toplam 1.412 daire ve 20 ticari üniteden oluşan Teknik Yapı Metropark projesinde, satışı devam eden son 400 daireyi proje bitimine kadar olağan satış stratejisi içinde eritmeyi düşünüyorduk” açıklamasında bulunan Umut Durbakayım, ekonomide ve sektörde yaşanan iki önemli gelişme nedeniyle yeni bir kampanya hazırlandığını söyledi. Durbakayım “Aslında yeni bir kampanya düşünmüyorduk. Ancak sektörde oluşan zam baskısı, Teknik Yapı Metropark projesindeki son 400 daire için müşterilerimize iyi bir fırsat sunmamıza vesile oldu” yorumunda bulundu.

2 yeni projeyle ‘merhaba’ dedi

SUR Yapı, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni projesi ile 2015 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Güneşli’de yer alan Mirage Rezidans, 300 milyon TL’lik yatırım ve 73 bin 700 m2’lik toplam inşaat alanı ile hayata geçiriliyor. 342 rezidansın yer aldığı Mirage Rezidans, sakinlerine rezidans yaşamının rahatlığını, konforunu ve avantajlarını sunuyor. Sur Yapı’nın 250 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği Sur Yapı İlkbahar projesi ise Anadolu Yakası’nın gelişen yüzü Sultanbeyli’de yükseliyor. 

Dumankaya’dan yeni nesil çalışma ortamı

DUMANKAYA İnşaat, Bahçeşehir’de hayata geçirdiği yeni yaşam merkezinde klasik iş ortamı anlayışını tamamen ortadan kaldırıyor. Dumankaya, Flex Office Bahçeşehir ile daire sahiplerinin evlerinden ayrılmadan iş hayatının ihtiyaçlarını karşılayacağı yepyeni ve konforlu bir anlayışı hayata geçiriyor. Projede, home ofis hizmetleri kapsamında anlaşmalı kurumlar aracılığıyla web, hukuk, marka tescil, tercümanlık ve muhasebe gibi danışmanlık hizmetleri ile depo ve arşiv alanları, toplantı odaları gibi destek hizmetleri de bulunuyor. 

Bu projede her kesime yer var!

İSTANBUL’un uydu kentlerinden Bahçekent’te Emlak Konut GYO güvencesiyle Cihan İnşaat ve Konut Yapı ortaklığında yeni bir proje hayata geçiyor. Yaklaşık 500 milyon liralık yatırımla hayata geçen projede, 1394 konut, 86 ticari ünite yer alıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bölge, Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, dev şehir hastanesine de yakın” dedi. Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala ise, “İlk satışa çıktığında ev alanlar inşaat bittiğinde yüzde 80 kazanmış olacak” diye konuştu.

Son halka göl manzarasıyla birleşti

KİPTAŞ’ın Bahçeşehir’de inşasına devam ettiği 4 bin konutluk Vaditepe projesinin yeni halkası Vaditepe Gölevleri, Binres İnşaat’ın yatırımlarıyla hayata geçiriliyor. Vaditepe Gölevleri’nde  357 konut ve 52 ticari ünite yer alacak. Son derece planlı bir şekilde gelişen Bahçeşehir’in merkezinde, kesintisiz göl manzarasına hakim bir alanda konumlandırılan, Bahçeşehir’in ana yoluna cepheli cadde dükkanlarıyla dikkat çeken Vaditepe Gölevleri şimdiden yatırımcılar tarafından talep almaya başladı. 18 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde inşasına başlanan projede yaklaşık 1.000 kişinin yaşayacağı düşünülüyor. Lansman dönemine özel olarak sunulan avantajlı ödeme planlarına ek olarak, bölgeye ve proje donatılarına kıyasla fiyatlar kısa bir süreliğine ekonomik oranlarda tutuluyor.