Konut Haberleri
10 Kas 2014 15:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:07

Konut sektörü MIPIM 2015'e hazırlanıyor!

Türk konut sektörü 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde yapılacak olan MIPIM Fuarına hazırlanıyor.

Konut sektörü MIPIM 2015'e hazırlanıyor!
MIPIM fuarı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı olarak kabul ediliyor. 2014 Mart ayında düzenlenen MIPIM fuarı 93 ülkeden 20 bin civarında katılımcı ile 2 bin 200 stand açarak 21 bin ziyaretçi sayısında ulaştı. Türkiye 2014 yılında en çok katılım gösteren ülkeler arasında ilk 9 da yer aldı.

MIPIM’in Türkiye temsilcisi Alkaş’ın 2015 katılımı için ciddi bir şekilde organizasyon gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin 2015 MIPIM’de adını oldukça adını duyuracağını belirtilti. MIPIM 2015’in Türkiye açısından çok önemli olduğu, Türkiye’nin inşaat sektöründe uluslararasında 2. sırada olmasına rağmen gerekli tanıtımların uluslararası arenada yapılamamasının eksikliklerini 2014’deki organizasyonda görüldüğü ifade edildi.

Avi Alkaş 2014 MIPIM fuarındaki Türkiye adına eksikliklerin tespit edilerek MIPIM 2015 için oldukça iyi hazırlandıklarını ve bu konuda en büyük yardımcılarının İstanbul Ticaret Odası olduğunu belirtti. Alkaş bu işbirliğinin MIPIM 2015’te oldukça başarılı bir tanıtım programı olacağına inandığını söyledi. MIPIM 2015 fuarının en önemli yerinde 300 metrekarelik İstanbul çadırının kurulacağını ve İstanbul’un burada 5 adet dev proje ile ve 72 metrekarelik İstanbul maketiyle tanıtılacağını, saat başlarında ise dijital yayınlarda proje tanıtımlarının yapılacağını belirtti.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar MIPIM 2015 için ciddi şekilde hazırlandıklarını, İstanbul’un marka değerinin uluslararası alanda başarılı olmasını hedeflediklerini açıkladı. İstanbul çadırının fuarda lokasyon olarak çok önemli bir yerde olduğunu belirten Çağlar, İTO’nun bu desteğinin yanında konut sektöründen de ciddi bir katılım ve destek beklediklerini ifade etti. Ayrıca İTO’nun İTO’nun 2015 açılış kokteylinin sponsoru olduğunu ve bu açılış gecesine tüm fuar katılımcılarının davetli olduğunu söyledi.

Çağlar 4 gün sürecek bu fuarda İTO’nun değil Türk müteahhitlerinin ön planda olmasını istedikleriniğ ve Türkiye adına tanıtımda bulunarak katkı sağlamalarını tercih ettiklerini sözlerine ekledi. Geçen fuar organizasyonlarında en büyük eksikliğimiz olan İstanbul maketinin bu sene 72 metrekare ölçüsünde sergileneceğini, ayrıca İstanbul’a ait 5 mega projenin maketlerinin olacağını ve fuara katılan projelerimizin bu maketin içinde ayrıca belirtilerek ziyaretçilerin ilgisine sunulacağını söyledi. Fuara ciddi bir katılım planladıklarını söyleyen Çağlar, MIPIM 2015 fuarında özel uçakla tüm misafirlerini ve katılımcılarını ağırlayarak götüreceklerini belirtti.

Eyüp İyigün