Konut Haberleri
22 Ağu 2015 14:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:10

Konut sektörü gözünü Dubai Emlak Fuarı'na dikti

Dünyanın en önemli emlak fuar organizasyonu olan Dubai Cityscape Global 2015’e bu yıl Türkiye’den rekor sayıda firma katılıyor.

Konut sektörü gözünü Dubai Emlak Fuarı'na dikti
Birçok ülkeden emlak yatırımcısı ve geliştiricisiyle üst düzey katılımın sağlandığı dünyanın önemli fuarı olan Dubai Cityscape Global 2015’e ilginin oldukça yüksek olduğu görülüyor.
Türkiye konut sektöründen önemli firmaların ve projelerinin katıldığı Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı ile ilgili firma yöneticilerinin değerlendirmelerini aldık.
Türkiye’den 2015 fuarına katılan Sinaş Yapı, İş GYO, Sinpaş GYO, Piyalepaşa Gayrimenkul, Dumankaya yöneticilerinin emlakmetrekare.com’a yaptıkları değerlendirmeleri,

Mahmut Sefa Çelik (Sinpaş Yapı İcra Kurulu Üyesi)

Ülkemiz, özellikle son 10 yıllık süreçte bölgesel ve küresel bir güç olarak etkinliğini artırırken, Körfez ülkeleri ve Arap Yarımadası’yla ilişkilerimiz de daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Türkiye ekonomisinin lokomotifini oluşturan inşaat ve gayrimenkul sektörü, bu ilişkilerin gelişmesinde de aynı rolünü sürüyor. Tabii ki bunda uluslararası fuar ve etkinliklerin, Türkiye’yi bu global organizasyonlarda en iyi şekilde temsil eden, aralarında Sinpaş’ın da bulunduğu diğer tüm şirketlerin de önemli bir katkısı var.

Dubai Cityscape Global fuarı da dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olarak büyük ilgi görüyor ve Arap yatırımcılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından sektör temsilcileri ile potansiyel alıcıları Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde bir araya getiriyor. Sinpaş Yapı olarak projemizi tanıtmak, projemize ilgi duyabilecek yatırımcılarla buluşmak, ve de dünyanın sayılı emlak yatırımcıları ve geliştiricileriyle ilişkilerimizi en üst seviyede tutmak için, biz de bu kapsamlı organizasyonun içerisinde yer alıyoruz.

Bu yılki fuar için özel olarak seçtiğimiz projemiz, Türkiye’nin temalı en büyük yaşam projesi olarak Ankara’da geliştirdiğimiz Altınoran oldu. Altınoran’ın dünyadaki yatırımcılar ve Körfez ülkelerinde yaşayıp ülkemizde ve özellikle başkentte konut sahibi olmak isteyen kişiler için örnek bir proje olduğu kanaatindeyiz. Projemizde yılın 365 günü kayak yapma imkanı dışında çok sayıda sosyal olanak sunduğumuzu, Sinpaş’ın yüksek kalitesini ve Türk gayrimenkul sektörünün ulaştığı noktayı anlatacağız. Tabii bu arada fuar kapsamında yer alan global yatırımcılardan son gelişmeleri takip edeceğiz. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak verimli bir organizasyon olmasını diliyoruz.

Turgay Tanes (İş GYO Genel Müdürü)
Dünyanın en önemli ve en prestijli gayrimenkul etkinliklerinden biri olan ve Türk inşaat sektörünü Körfez yatırımcıları ile buluşturan Dubai Cityscape Fuarı’na bu yıl iki proje ile katılmaktayız. Bu fuara daha önce de katıldık ve yabancı yatırımcılarla temaslar kurduk. Kurduğumuz temasları geçen süre içinde de takip ettik ve etmekteyiz. Son birkaç yıldır fuarın en çok ilgi gören firmalarından biri olan İş GYO yabancı bireysel alıcılardan da talep görüyor. Bu seneki katılımımızın bir diğer farkı da projelerimizin en büyük yerel firmaların olduğu ana holde yer alan stantta sergilenecek olması. Fuarda Manzara Adalar projemiz veNef işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz, son yılların en dikkat çeken projelerinden İnistanbul’u da sergileyeceğiz.

İstanbul Kartal’da üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş bloğu ve yaşam merkezini kusursuzlaştıracak olan ticari üniteleri ile hayata geçirilecek Manzara Adalar projesi, Marmara Denizi ve Adalar manzarasına nazır İstanbul’un eşsiz noktalarından birinde konumlanıyor. Prestijli ödüllere sahip olan dünyaca tanınmış mimarlık firması PerkinsEastman imzalı proje Anadolu yakası karayolu, raylı sistem, hava yolu ve deniz yolu ağının merkezinde yer alıyor. Çevreye değer katıcı nitelikler taşıyan ve bölgenin çehresini değiştirecek Kartal projesi 36.724 m2 arsa üzerinde gerçekleştiriliyor.640 milyon TL proje değeri olan Manzara Adalar’ın, 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim edilecek.

Fuarda sergileyeceğimiz ve büyük ilgi görmesi beklenen ikinci proje ise İnistanbul. Nef ile stratejik bir birliktelik gerçekleştirdik ve bu kapsamda İstanbul Topkapı’da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 1.1 milyar TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Bu dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala; 1,5 yıl süren detaylı hazırlık süreci, küçük bir şehrin inşasını temel alan ayrıntılı “master-plan”ı, İstanbul’un merkezine ve gözde yerleşim alanlarına yakın konumu ve yatırımcılara yönelik kazançlı seçenekleriyle ön plana çıkıyor.

Seba Gacemer (Sinpaş GYO Genel Müdürü)
Sinpaş GYO olarak, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Dubai Cityscape Global’in parçası olmaktan oldukça mutluyuz. Cityscape Dubai Global, sadece bir fuar değil aynı zamanda dünya genelinde tüm gayrimenkul şirketlerini bir araya getiren, sektörün nabzını tutan ve sektörü ileri taşıyan çok dinamik bir platform. Katılımların en üst düzeyde olduğu Cityscape Global 2015, yatırım fırsatları ve yeni iş ortakları bulmak için düzenlenen en büyük fuarların başında yer alıyor.

Türkiye, hemen bütün parametrelere göre Körfez yatırımcıları için gayrimenkul yatırımları açısından ideal koşullar sunmaya devam ediyor. Türkiye, Körfez ülkelerinin yanı başında, bütün yerli ve yabancı vatandaşların kültürel zorlanmalarla karşılaşmadan keyifle ve güvenle yaşayabilecekleri büyük bir ülke olarak konumlanıyor. Türkiye’nin özellikle son 10 yıllık dönemde Körfez ülkeleriyle kültürel yakınlaşması da, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için cazibesini arttırıyor. Körfez ülkelerindeki bu potansiyele dönük olarak düzenlenen Dubai Cityscape Global kesinlikle gayrimenkul firmaları için kaçırılmaması gereken çok büyük bir fırsat. Fuarda Körfez Bölgesi yatırımcıları ve ziyaretçileri iledoğrudan iletişim kurabiliyoruz. Böylelikle onlara projelerimizi daha iyi anlatma ve güçlü ilişkiler kurma şansı buluyoruz.

Dubai Cityscape 2015 Fuarı’nda bu yıl farklı bir heyecan içindeyiz. Mimari silueti ve estetiğiyle İstanbul’un simgelerinden biri olacakQueenBomonti projemizi, ilk kez Arap Yarımadası’nın önde gelen yatırımcılarının ziyaret edeceği Dubai Cityscape 2015 Fuarı’nda görücüye çıkarıyoruz. İstanbul’u taçlandıracağımız rezidans projemizQueenBomonti’ninmaket ve detaylarını 210 metrekarelik stant alanında ziyaretçilerimiz ile buluşturuyoruz.

QueenBomonti projemiz dışında, Körfez bölgesi yatırımcılarından da büyük ilgi gören İstanbul Boğazı’nın benzersiz güzelliğini ayrıcalıklı bir yaşam ile sunan Bosphorus City, Sancaktepe’de Aydos Ormanı’nın hemen yanı başında eşsiz bir konuma sahip Aydos Country, Bursa’nın en büyük ve Avrupa’dan ödüllü tek konut projesi Bursa Modern projelerimiz de fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulmaya hazır.

Kaan Yücel (Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü)
“Bildiğiniz üzere, Dubai Cityscape Global dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri. Sadece Ortadoğu’dan değil, dünyanın birçok ülkesinden emlak yatırımcısı ve geliştiricisinin yoğun ilgi gösterdiği Dubai Cityscape Global, Türkiye gayrimenkul sektörü için de önemli bir platform. Bölgesel ve uluslararası yatırımcıların en üst düzeyde katılım sağladığı fuarda, Piyalepaşa Gayrimenkul olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Piyalepaşa İstanbul, bölgesel ve uluslararası gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra, mimar ve tasarımcıların katıldığı bu önemli platformda Mipim’den sonra ikinci kez görücüye çıkıyor. Bu yıl ilk kez katılacağımız Dubai CityscapeGlobal’da projemizi tüm detayları ile yabancı yatırımcılara anlatacağız. Yabancı yatırımcılar özellikle İstanbul’daki markalı konut projeleriyle ilgileniyor. Türkiye’deki yabancı konut satışlarında son yıllarda görülen yabancı yatırımcı artışlarında Orta Doğu ve Körfez ülkeleri çoğunlukla ilk sırada yer alıyor. Yabancı yatırımcıların Piyalepaşa İstanbul projemizi sahip olduğu lokasyon avantajı, otel, ofis, alışveriş sokağı ve konutları içeren karma kullanım olması nedeniyle, iyi bir fırsat olarak değerlendireceklerine inanıyoruz. Projemizin yanı sıra, Arapça, Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığımız, projemizi çok farklı bir kurguda tanıtacağımız hologram şovumuzun da yatırımcıların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.”

Barış Dumankaya (Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
Dumankaya İnşaat olarak İstanbul’da proje geliştiren ve kente kimlik katan yaşam alanları kazandırma misyonu ile hareket eden bir firma olarak İstanbul’un marka değerine ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlama arzusu ile hareket ediyoruz. Bunun için de etkinliğimizi ve yetkinliğimizi pekiştirecek ve bize yeni ufuklar açacak Cityscape gibi fuarlarda yer alarak hem firmamıza hem de marka şehir İstanbul’a katkı sağlamak istiyoruz.

Cityscape gibi dünyanın farklı bölgelerinden gayrimenkul yatırımcılarını, gayrimenkul geliştiricilerini, mimarları ve diğer paydaşları bir araya getiren fuarları markamızı ve projelerimizi tanıtmak açısından çok önemsiyoruz. Bu yönde de ciddi hazırlıklar yapıyor ve bu fuara özel bazı stratejiler geliştiriyoruz. Bu tarz organizasyonlar aynı zamanda dünyadaki trendleri görebilmemiz ve diğer ülkelerdeki gayrimenkul projelerini yakından inceleyebilmemiz için bize çok güzel fırsatlar sunuyor.

Hem inşaat sektörü açısından hem de Dumankaya markası adına bir değerlendirme yapmam gerekirse; biz kendimizi artık ülke dışına değer taşıyan ve yatırım çeken bir organizasyon olarak görüyoruz. Özellikle bölgesel ve uluslararası platformlarda düzenlenen bu tarz organizasyonlar aracılığıyla yabancı yatırımcılarla buluşmak bizim açımızda çok verimli oluyor. Dumankaya markası olarak da burada, kendimizi yatırımcılara iyi ifade edebildiğimizi ve marka algımızı bu bölgelere doğru genişlettiğimizi düşünüyorum. Bu sene Ritim, Horizon ve Miks projelerimizin maketleri ile fuarda yerimizi alacağız, yine hi-Fit ve Mozaik projelerimizin de tanıtımını fuarda gerçekleştireceğiz.
Eyüp İyigün-Emlakmetrekare.com