Konut Haberleri
13 Haz 2020 09:06 Son Güncelleme: 13 Haz 2020 09:47

Konut satışında sosyal medyanın gücü büyüyor

Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, iletişim teknolojilerine son 3 yılda yaptıkları yatırımından önemli geri dönüşler sağladıklarını belirtti.

Konut satışında sosyal medyanın gücü büyüyor

Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Kuzeybatı, korona virüs sürecinde yıllar öncesinden başladığı dijital dönüşümün meyvelerini en fazla toplayan şirketlerin başında yer aldı. Bu süreçte satılık gayrimenkullerin afişlerinden gelen çağrı trafiğinde yüzde 50, ilan sitelerinden gelen çağrı trafiğinde yüzde 40 azalma olurken Kuzeybatı’nın sosyal medya üzerinden gelen trafiğinde yüzde 200 oranında artış gerçekleşti. Bu süreçte müşteriler, daha çok sosyal medya reklamları üzerinden form doldurarak, Kuzeybatı Gayrimenkul’e ulaşmayı tercih etti.

Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, iletişim teknolojilerine son 3 yılda yaptıkları yatırımından önemli geri dönüşler sağladıklarını belirterek, “Pandemi döneminde ofisler kapanınca müşteri adayları daha fazla sosyal medyada vakit geçirmeye başladı. Şirketlere telefon ile ulaşamayacağını düşünen müşteriler daha fazla form doldurdu. Biz de gelen form taleplerini ekran başında akıllı yapay zeka altyapımız ile takip ederek, potansiyelinin yüksek olduğunu düşündüğümüz adayları geri aradık. Bu şekilde elektronik iletişimde de yüksek verimlilik sağladık” ifadelerini kullandı.