Güncel
08 Mayıs 2020 09:52 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2020 10:06

Konut kredisinde avantajlı oranlar sürüyor! Hangi banka tercih edilmeli?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar için ikinci el konutlarda 0,89’a kadar inen oranlar mevcut. 250 bin liraya 7 yıl vadede taksitler artık 4 bin 200 liraya denk geliyor.

Konut kredisinde avantajlı oranlar sürüyor! Hangi banka tercih edilmeli?

Pandemi salgını sonrasında ekonomide yaşanan olumsuz etkiler nedeniyle bir çok özel banka mart başında konut kredisi faizlerinde artışa yönelmişti. Politika faizlerindeki indirimler ve bankacılık sistemine yönelik kararlar sonrası ise özel bankalar yeniden faizlerini düşürdü. Nisan sonunda Garanti BBVA, Kuveyt Türk, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), İNG ve Yapı Kredi Bankası ile başlayan konut kredisi faiz indirimleri Mayıs ayında da sürüyor.

Mayıs ayının ilk haftasında İNG, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Garanti BBVA bir kez daha faiz indirimi gerçekleştirdi. En düşük konut kredisi faizi kamu bankalarının sıfır konutlara sunduğu yüzde 0.79 olurken, ikinci el konutta ise İNG, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Yapı Kredi Bankası’nın uyguladığı yüzde 0.89’a düşüş kaydetti. Bankalardan 250 bin TL tutarında konut kredisinin hesaplaması gerçekleştirildiğinde kredinin 7 yıl vadede aylık taksitleri 4 bin 200 TL oluyor. Vade sonunda yapılan toplam geri ödeme ise 358.000 TL’ye denk geliyor.

ETİKETLER
#konut kredisi