Konut Haberleri
29 Eyl 2016 08:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:42

Konut kredisi kullananlar dikkat! Yapılandırma yok

BDDK tarafından hazırlanan kredileri ile kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin konut ve taşıt kredilerini kapsamadığı belirtildi..

Konut kredisi kullananlar dikkat! Yapılandırma yok
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) banka ve kredi kartları hakkında değişikliği içeren düzenlemesi, henüz takibe düşmemiş ihtiyaç kredileri ile kredi kartı borçlarına ilişkin  kredileri kapsamakta olup taşıt kredileri ile konut kredilerinin yeniden yapılandırılmasını kapsamıyor.

Yeni düzenleme kapsamında ise borçların yapılandırılmasında bankalara tanınan vade yetkisi kredi kartlarında en fazla 72 ay olarak belirlenirken, tüketici kredilerinde ise en fazla 48 ay olarak düzenlendi. Öte yandan bankalara başvuran herkes yapılandırma hakkından faydalanamayacak olup yapılandırmada vatandaşlaırın ödeme gücünün baz alınacağı öğrenildi.

Banka yetkilileri, kredi kartlarının yapılandırmasında uygulanacak faiz oranının yüzde 2,52 olan temerrüt faizi olmayacağını, rekabet şartları kapsamında ihtiyaç kredisi cari faiz oranı olan yüzde 1,20-1,50 seviyelerinin dikkate alınacağının tahmin edildiğini açıkladı.
ETİKETLER
#konut kredisi #BDDK