Krediler
21 Haz 2019 10:15 Son Güncelleme: 21 Haz 2019 10:19

Konut kredi faizlerinde düşüş eğilimi başladı!

Bu hafta bankaların birbiri ardına indirime gitmesinin ardından ortalama konut kredisi faiz oranı yüzde 2.08’e düştü.

Konut kredi faizlerinde düşüş eğilimi başladı!

Konut kredisi faiz oranlarına bahar Haziran ayında geldi. Yaklaşık üç ay sonra düşüşe geçen konut kredisi faiz oranlarında kampanyalar ve faiz indirimleri arka arkaya geliyor...

Konut kredisi faiz oranları Mart sonundan itibaren yükseliş gösteren döviz kuruna bağlı olarak hızla arttı. Yaklaşık üç ay süren artışlar sonrası geçtiğimiz hafta düşüşe geçen konut kredisi faiz oranlarında indirimler peş peşe gelmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta itibariyle özel bankaların bir çoğunun faiz indirimi ile başlayan düşüş trendi bu haftada devam ederken kamu bankalarından da cazip bir konut kredisi kampanyası geldi.

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ortak Enflasyon Endeksli konut kredisi kullandırıyor. Ayrıca Garanti BBVA’da Enflasyondaki düşüş ile beraber azalan değişken faizli konut kredisi ürününü duyurdu. 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre bu hafta bankaların ortalama konut kredisi faiz oranı yüzde 2.08’e düştü. En düşük konut kredisi faiz oranı 100.000 TL için yüzde 1.55 olmaya devam ederken üzeri kullanımlar çin yüzde 1.63’e geriledi. 

En Düşük Konut Kredisi Taksiti Ne Kadar?

21 Haziran itibariyle konut kredisi faiz oranı üzerinden 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında en düşük aylık konut kredisi taksiti 4.750 TL oluyor. En düşük toplam geri ödeme miktarı ise 571.000 TL’ ye karşılık geliyor.