Konut Haberleri
18 Eyl 2016 14:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

Konut kredi faizinde 0.65 hedefi

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, piyasada konut kredisi faiz oranlarının yılbaşına kadar yüzde 0,65 seviyesine kadar inmesi beklentisinin hakim olduğunu söyledi...

Konut kredi faizinde 0.65 hedefi
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, konut kredilerinde faiz oranları için beklentinin yüzde 1'in altına, hatta 0,65 noktasına kadar inmesi olduğunu ve bunun gerçekleşmesi halinde sadece inşaat sektörünün değil, tüm ekonominin canlanacağını söyledi.

İnşaat sektörünün ekonomiyi en fazla etkileyen sektörlerin başında geldiğini belirten Demirtaş, konut kredisi faizlerinin de inşaat sektöründe önemli bir unsur olduğunu belirtti. Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerin bankaların konut kredisi faizlerini aşağı çekmesi ile piyasada hareketlilik başladığını ancak hareketlilğin beklenen kadar olmadığını bu sebeple de piyasada yılbaşına doğru  faizlerin yüzde 1'in altına düşmesi hatta yüzde 0,65'lere inebileceği beklentisi oluştuğunu söyledi.

Demirtaş bazı bankaların faiz oranlarını düşük gösterdiklerini ancakekspertiz ücreti, tahsis bedeli, dosya parası gibi eklentilerle faiz oranına en az yüzde 3 ilave alarak tüketiciyi aldattıklarını  bu sebeple hem faiz oranlarının hem de söz konusu masrafların azaltılmasını beklediklerini söyledi.