Konut Haberleri
26 Tem 2018 09:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:54

Konut kampanyalarının en karlı ilçesi!

Gayrimenkul sektöründe, faizi yüzde 0.98’e indiren yüzde 20 indirimli kampanya konut satışlarında patlama yaşandı. Konut kampanyalarından en karlı çıkan ilçe ise Esenyurt oldu.

Konut kampanyalarının en karlı ilçesi!
Konut satışları Mayıs ayında yüzde 2.7, Haziran’da yüzde 22.4 yükselişle 6 ayda 646 milyon adet seviyesine ulaştı. Bu artıştan en çok payı alan bölge ise Esenyurt oldu. Faizi yüzde 0.98’e indiren yüzde 20 indirimli kampanya 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki dönemde durgun giden konut satışları hızla arttı.

Esenyurt’ta aylık 2 bin bandında olan konut satışları 3 binleri aştı ve Mayıs-Haziran döneminde ilçede 6 bin 997 konut el değiştirdi. İlçede 6 ayda 17 bin 835 konutun satışı gerçekleşti. Esenyurt, en yakın rakiplerine açık ara fark attı.

ULAŞILABİLİR KONUT FİYATLARI

İstanbul'da en çok markalı konutun bulunduğu Esenyurt bölgesinin tercih sebeplerinden biri de ulaşılabilir konut fiyatlarına sahip olması olduğu biliniyor. Yüksek arz hem de makul fiyatlar, Esenyurt’un İstanbul’da en çok konut satılan ilçe olmasına yol açıyor.

Vatan Gazetesi'nde Meltem Kara'nın haberine göre, kampanya döneminde Esenyurt’tan sonra 2 bin 110 konut satışıyla Pendik geldi. Pendik’te 6 ayda 5 bin 705 konut satıldı. Pendik'ten sonra 3. sırada 1.953 konut satışıyla Beylikdüzü yer aldı.


EN AZ KONUT BU İLÇELERDE SATILDI

İstanbul'un en az konut satışının yapıldığı yerler Beykoz, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli oldu. Hem yeni konut arzının çok fazla olmaması hem de şehrin merkezinde yer alan bu bölgelerde fiyatların yüksekliği etkiledi.

İNDİRİME DEVAM TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve konut  fiyatlarındaki indirimin satışlara çok olumlu yansıdığını söyledi. Palandöken, “Bu seferberlik satışlara olumlu yansımıştı. Konut satışlarının artması, dolaylı yoldan tüm piyasalara olumlu etki ediyor” açıklamasında bulundu.