Konut Haberleri
17 Oca 2022 12:27 Son Güncelleme: 17 Oca 2022 12:28

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, 2021 Aralık'a ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Rakamların, konutun güvenli liman olduğunu ispatladığını belirten Dinçel, "Önümüzdeki yıl bu trendin devam etmesini, yabancıya en az 70 bin konutun satılmasını bekliyoruz" dedi.

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 Aralık'a ilişkin konut satış verilerini yayınladı. Buna göre2021 Aralık'ta 226 bin 503 konut, 2021 yılı tamamında ise 1 milyon 491 bin 856 konut satışı yapıldı. 

Rakamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, şöyle konuştu: 

“Önce aylık rakamları değerlendirecek olursak, 226 bin 503 adetlik konut satışı, tarihin en yüksek ikinci satış rakamı ve en iyi aralık satışı oldu. Daha önce tarihi kredi kampanyasının uygulandığı Temmuz 2020'de rekor kırılmıştı. Böyle bir kampanya olmadan yakalanan bu rakam, konuta olan talebin ne kadar canlı olduğunu ortaya koyuyor. Son dönemdeki dalgalanmalardan sonra döviz, altın gibi araçlardan karını alanlar konuta yatırım yapıyor. Bu durum, gayrimenkulün güvenli liman olduğunun ispatıdır. Ayrıca konut fiyatlarının artacağı beklentisi de talebi öne çıkıyor. Fiyat artışlarına yakalanmak istemeyenler, bir an önce alımlarını gerçekleştiriyor."

HEMEN HEMEN YAKALADI
Senelik ulaşılan 1 milyon 491 bin 856 konut rakamıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dinçel, "Geçen yıl 1 milyon 499 bin konut satılmıştı. Burun farkıyla rekoru kaçırmış olsak da 1.5 milyona dayanan bu yılın satış adedi de oldukça önemli bir gösterge. Bu yıl 1.5 milyon hedefimiz bulunuyordu, hemen hemen yakalamış olduk. Önümüzdeki yıl bu adetleri de geçeceğimize, konutun yatırımın parlayan yıldızı olacağına inanıyoruz" dedi. 

YABANCIDA DA REKOR
2021 yılında yabancıya satışta da rekor kırıldı. Türkiye genelinde 2021 yılında yabancılara 58 bin 576 konut satıldığına dikkat çeken Dinçel, şu açıklamalarda bulundu: 

“7.841 adet ile yabancıya konut satışında bugüne kadarki en yüksek aylık seviye görüldü. Yabancıda rekor kırılacağı kasım ayından kesinleşmişti. Özellikle döviz kurundaki yükseliş sonrası yabancıya oluşan fiyat avantajı ve gurbetçilerin ilgisi yabancıda rekoru getirdi. Önümüzdeki yıl bu trendin devam etmesini, yabancıya en az 70 bin konutun satılmasını bekliyoruz."