Konut Haberleri
08 Ağu 2018 16:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:55

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor

İstanbul genelinde son 6 ay içerisinde satılık konutlarda %15 artış görülürken, kiralıklardaki fiyat artışı ise %2 seviyesinde oldu.

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor
Geride kalan 6 aylık dönemde hem satılık hem de kiralıklarda hareketlilik yaşandığı görüldü.

Özellikle ikinci el konut piyasasında 5 büyük ilimizin yanı sıra Anadolu'daki şehirlerde de yukarı yönlü ivmelenme devam etti.

BEŞİKTAŞ VE EYÜP ÖNE ÇIKTI

İstanbul genelinde son 6 ay içerisinde satılık konutlarda %15 artış görülürken bu ilimizde kiralıklardaki fiyat artışı ise %2 seviyesinde oldu. İstanbul'da Beşiktaş ve Eyüp en çok dikkat çeken ilçeler olurken Ankara'da Yenimahalle son aylardaki dikkat çekici yükseliş trendini devam ettirdi. İzmir'de Foça, Bursa'da İznik ve Antalya'da ise Aksu dikkatle takip edilmesi gereken ilçeler olarak öne çıktı. 
 
ORTALAMA 21 YILLIK AMORTİSMAN

Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %6,51 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %4,76 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2.013 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL olarak gerçekleşti. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.

BİLECİK LİSTEDE ZİRVEYE ÇIKTI


Şubat ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan şehir %17 artışla Bilecik oldu. Bu ilimizi Amasya, İstanbul, Erzincan ve Giresun takip etti. Fiyatların en çok düştüğü iller ise %7 düşüş gösteren Mardin ve Sivas ile %4 düşen Batman ve Rize oldu.

.