Konut Haberleri
03 Ağu 2017 15:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

'Konut fiyatları yay gibi fırlayabilir''

İNDER Başkanı Nazmi Durbakyım, konut fiyatlarının artabileceğini belirterek ev almak isteyen vatandaşları uyardı. Durbakayım ayrıca konuta ilginin her zamankinden daha yüksek olduğunu vurguladı.

'Konut fiyatları yay gibi fırlayabilir''
Geçtiğimiz günlerde açıklanan bir istatistiğe göre konut fiyatlarında yaşanan yüzde 12.58 artış üç ay vadeli mevduat faizinden düşük kaldı.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, fiyatların sektördeki yansımalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nazmi Durbakayım, konut fiyatlarındaki artışın mevduat faizinden düşük kalmasını inşaat firmalarının fiyat artışını dizginleyip üreticiye daha düşük fiyatlı konut sunmak istemesinin bir sonucu olduğunu kaydetti. Durbakayım, "Sadece ham maddelerdeki fiyat artışını konut alıcısına yansıtmaya çalışıyoruz' şeklinde açıklamalarda bulunarak, tüketicinin yanında olduğumuzu ve ekonomiye destek verdiğimizi söylüyoruz" yorumunu yaptı.

Konut fiyatları fırlayabilir!

Ancak, bu olumlu gelişmenin orta vadede tehlikeli olabileceğini; baskı altına alınan konut fiyatlarının bir yay gibi fırlayabileceği gerçeğini de göz ardı etmemek gerektiğine dikkati çeken Durbakayım, şunları kaydetti:

"Bundan daha önemlisi, fiyat artışı yansıtılmamış konut fiyatlarının bir fırsat sunduğunu da unutmamak gerekir. Kısa vadeli olduğunu düşündüğümüz bu durumun konut almak için en uygun zaman olduğunu vurgulamak isterim.’’

"Konuta ilgi her zamankinden daha fazla"

Nazmi Durbakayım, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: ‘’Konuta ilginin her zamankinden daha fazla olduğunu ve alternatif yatırım araçları arasında cazibesini koruduğunu da söyleyebiliriz.''