Sektörel
13 Ara 2013 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:45

"Konut fiyatları şişirilmeyecek"

Keleş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Keleş,"konuta ihtiyaç hiç kesilmeyecek, dolayısıyla da konutta şişirilmiş fiyatlar olmayacaktır" dedi.

"Konut fiyatları şişirilmeyecek"
Basın Ekspres Yolu’nda inşaatı devam eden Cornerlife Güneşli projesine, Beyaz İnşaat ortaklığıyla devam eden Keleş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Keleş, “2014 yılında sektörü iyileştirmek için hazırlanan maddelerin yürürlüğe girmesiyle sektörün daha dik duracağına inanıyorum.” dedi. Öte yandan kentsel dönüşümün örneklerinin birbiri ardına yükseleceğini belirten Keleş, “Ayrıca 2014 yılında mütekabiliyet kapsamında sadece körfez ülkeleri değil, diğer ülke yatırımcılarının da ülkemize ilgi göstereceğini bekliyorum.” diye konuştu.

Sektörde balon iddialarına katılmadığını ifade eden Keleş, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Doğanın kanunları gereği konut her zaman bir ihtiyaçtır. Günümüzde yaşanan evlenme ve boşanmalar, artık evde ayrı yaşamak isteyen gençler ve evini yenilemek isteyenler var oldukça, bu döngü sürdükçe konuta ihtiyaç hiç kesilmeyecek, dolayısıyla da konutta şişirilmiş fiyatlar olmayacaktır. İstanbul’da konut ihtiyacı çok uzun yıllar bitmeyecek kanaatindeyim. Bu da inşaat sektörünün potansiyeline işaret ediyor.”

Basın Ekspres Yolu’nda inşaatı devam eden ettiğimiz Cornerlife Güneşli projesinin ardından “Cornerlife”lara 2014 yılında yenilerini eklemeyi hedeflediklerini ifade eden Keleş, “Bu kapsamda Beyaz İnşaat ve Keleş İnşaat olarak, Cornerlife Güneşli’ye komşu 14 bin metrekare arsa üzerinde Cornerofis projesine başlıyoruz. 35 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanan Cornerofis’te 292 ofis birimi ve 8 ticari birim yer alacak. Güneşli’de inşaatına Şubat 2014 tarihinde başlanacak olan yeni projenin Aralık 2015 tarihinde tamamlanmasını öngörüyoruz.” dedi.