Emlak Konut
10 Oca 2018 10:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Konut almanın tam zamanı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, İstanbul'da fiyatların dibi gördüğünü ve alıcı için şimdi konut almanın tam zamanı olduğunu ifade etti.

Konut almanın tam zamanı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'da fiyatların oldukça düşük seviyeleri gördüğünü ve konut almanın tam zamanı olduğunu dile getirdi. 2018 yılında lüks konut üretiminin azalacağını belirten Kurum, "Avrupa’da ne evlerde ne otelde böyle lüks yok. Biz de yüklenici firmalara talimatı verdik, artık gereksiz lükse müsaade etmeyeceğiz. Mühendisliğe, mimari ve teknik kaliteye önem vereceğiz ama muhafazakar ve mütevazı projeler yapacağız" ifadelerini kullandı. 

FİYATLAR DİBİ GÖRDÜ

İstanbul'da konut fiyatlarının dibi gördüğünü belirten Murat Kurum, konut sektöründe dönem dönem iniş çıkışlar olduğunu söyledi. Kurum, "İstanbul’da konut fiyatları 2011’deki gibi dibi gördü, enflasyonun altında kaldı. En son nokta bu, daha aşağıya inmesi mümkün değil. İddia ediyorum fiyatlar daha fazla düşmez. Bu nedenle alıcı için fırsat var diyebiliriz. 7-8 ay yeni oyuncu ve yeni proje olmaz. Ama yıl sonuna doğru fiyatta kıpırdanma başlar ve fiyatlar enflasyonun üstüne çıkar. Sektör her 5-6 yılda bir kendini düzenliyor. Şimdi İstanbul’da bu dönemde" şeklinde konuştu.