Konut Haberleri
04 Haz 2016 12:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:24

Konut alımında tercihler manzaradan yana

Yüksek satış rakamlarına ulaşan deniz ve göl manzaralı projeler, müteahhitler için de bir prestij unsuru olarak değerlendiriliyor.

Konut alımında tercihler manzaradan yana
Deniz ve göl manzarası sunan gayrimenkul projeleri müteahhitlik firmalarını olduğu kadar alıcıların da ilgisini çekiyor. Hızlı ve yüksek satış rakamlarına sahip olan bu projeler, müteahhit için bir prestij unsuru sayılıyor.

Deniz gören projeler alıcılar için olduğu kadar müteahhitler için de oldukça cazip bir yere sahip. Hem diğer projelere göre satışlarının daha hızlı gerçekleşmesi, hem de satış fiyatlarının yüksek olması bu projeleri müteahhitler için çekici kılıyor. Aynı zamanda müteahhitler için bir prestij unsuruna da dönüşen bu projelerin deniz gören ve görmeyen daireleri arasında yüzde 50’lere varan bir fiyat farkı oluşturuyor.

Denizi gören projelerin her zaman tercih edildiğini söyleyen Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, projenin içinde deniz gören dairelerin oranın projenin ortalama satış fiyatı açısından önemli bir unsur olduğunu ifade ediyor.

“Özellikle yabancı yatırımcılar ve kullanıcılar açısından işe veya okula yakınlık çoğu zaman belirleyici kriter olmadığı için şehrin özel manzaralı projeler her zaman tercih ediliyor” diyen Gönden şu değerlendirmede bulundu, “Değerleme veya fizibilite çalışmaları yaptığımız projelerde şerefiyelendirme de deniz gören dairenin fiyatı yüzde 40’a kadar fiyat farkına ulaşabiliyor.“

Benzeri bir analizin otel konaklama fiyatı için de geçerli olduğunu anlatan Gönden, “Deniz manzaralı otel odasının konaklama fiyatı diğer oda fiyatlarıyla karşılaştırıldığında yüzde 20 fark gösterebiliyor. Ofis projelerinde kat şerefiyelendirmelerinde etkili olabiliyor” dedi.

Yatırımcı için prestij teşkil eden deniz manzaralı projeler çoğu zaman portföylerinde bir yüzük taşı olarak değerlendiriliyor. Bundan dolayı birçok müteahhit için sınıf atlama projesi olarak da algılanıyor.
ETİKETLER
#manzara #ev alımı