Konut Haberleri
16 Tem 2020 10:04 Son Güncelleme: 16 Tem 2020 10:07

Konut alacaklara devletten 30 bin TL destek!

Devlet ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor. Peki devletin verdiği geri ödemesiz hibe desteği nasıl alınır? Devlet destekli geri ödemesiz ev alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Konut alacaklara devletten 30 bin TL destek!

Koronavirüsle mücadele kapsamında açıklanan ekonomik destek paketlerinde konut sahibi olmak isteyenleri sevindirecek bir detay bulunuyor. Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı kapsamında 2020 yılı için ilk defa konut alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor.

2020 devlet destekli hibe programlarına vatandaşların hem tasarruf sağlaması hem de konut sahibi olması amacıyla devlet desteği tutarı yükseltildi.  

Takvim'de yer alan habere göre; devlet geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor. Peki devletin verdiği geri ödemesiz hibe desteği nasıl alınıyor? Devlet destekli geri ödemesiz ev alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

DEVLET DESTEKLİ KONUT HESABI NASIL AÇILIR? KONUT HESABINDAN NASIL HİBE ALINIR?

Devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe alma fırsatı yakalıyor. Konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişiklik gösteriyor. 

36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara, devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 15 azami katkı tutarı 24 bin 741 TL oluyor. 

48 – 59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise yüzde 18 azami katkı tutarı 26 bin 645 TL'ye ulaşıyor.

60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran ise yüzde 25 azami katkı tutarı 28 bin 548 TL oluyor. 

Eğer evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak açması durumu olursa da, devlet desteği 57 bin TL'ye kadar artıyor. 

DEVLET DESTEKLİ GERİ ÖDEMESİZ HİBE İLE EV ALMAK İÇİN HANGİ BANKALARA BAŞVURMAK GEREKİR, ŞARTLAR NEDİR?

Belirli bir süre para biriktirerek devletin geri ödemesiz hibe konut parası kampanyasından yararlanmak için ilk koşul kimlik bilgileri ile banka şubesine şahsen başvuruda bulunulması. Herhangi bir bankadan konut hesabı açılabilir. Devlet destekli konut hesabı hemen hemen her bankada mevcut. 

DEVLET DESTEKLİ GERİ ÖDEMESİZ HİBE SAĞLAYAN KONUT HESABI NASIL İŞLEYECEK?

Konut hesabı açan kişiler dilerse paralarını faize de koyabiliyor. Kampanya koşullarından birisi de düzenli ödeme talimatı olacak. Tek seferde toplu para yatırılmasından daha çok aylık olarak para biriktirilmesinin teşvik edilmesi için düzenli ödeme talep edilecek. 

Bu koşullara göre devlet destekli geri ödemesiz parayla konut hesabı açan kişilerin arasında en az 36 aylık hesabı olanlara, geri ödemesiz para desteği verilecek. Paranın beklediği aylara göre de bu oran yükselecek. Bu programla gençlerin hem para biriktirmesine hem de ev sahibi olmasına imkan tanınıyor.