Ekonomi
06 Ara 2013 10:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:43

Kontörlü beyaz eşya dönemi başlıyor

İzmirli işadamı ‘kontörlü beyaz eşya' dönemini başlattı.

Kontörlü beyaz eşya dönemi başlıyor
Kullanıcılara makine ve deterjan bedava veriliyor. Tüketici, yüklediği kontör kadar çamaşır ve bulaşık yıkayıp kredisine göre de ısınıyor.

Türkiye'de benzeri önce görülmemiş uygulamayı, İzmirli işadamı Hayri Gürbüz hayata geçirdi. Kontörlü beyaz eşya sisteminde, bulaşık ve çamaşır makinesi ile birlikte deterjan da tüketiciye bedava verilecek.

İNTERNETTEN KREDİ

Tüketici evine kurulan makinesine kontör yükleyecek ve her yıkama yaptığında 1 kontör düşecek.Gürbüz, yeni yılla birlikte kontörlü sistemin piyasada yerini alacağını söyledi.Hagi adlı şirketin Genel Müdürü Gürbüz, "Makine ve deterjan ücretsiz. Makinenin beynine bir kutu yerleştireceğiz.

Kullanıcı internet üzerinden makinesinin numarasını girecek ve kontör yüklemesi yapacak. Her yıkama bir kontör olarak ücretlendirecek.

Kontör ücreti, makinenin markasına ve kalitesine göre 75 kuruş ile 6 lira arasında olacak" dedi.

2 YIL GARANTiLi

Kontörün belli bir zaman diliminde kullanılması gerektiğini ifade eden Gürbüz, "Araştırma yaptık. Vatandaş bu sistemi sevecek. Çünkü makine bedava, yıkadıkça ödeyecek. AB standartlarında çamaşır ve bulaşık makinelerinin garantisi 2 yıl. Deterjan da ücretsiz" diye konuştu. Gürbüz, çok yakında kombiler için de benzer sistemi getireceklerini söyledi