Konut Haberleri
04 Ağu 2014 08:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:37

Koklamaya kıyamam!

Haker Group'un Türkiye'ye getirdiği 8 bin TL'lik Creed marka parfüm yok sattı. Dünyaca ünlü 14 markayı bünyesinde bulunduran şirket, ilgiden çok memnun

Koklamaya kıyamam!
İngiliz Kraliyet Ailesi'nin bir dönem resmi parfüm üreticisi olan Creed, Haker Group tarafından Türkiye'de satışa sunuldu. Justin Timberlake, Donald Trump, Catherine Zeta Jones, Russel Crowe, George Clooney, Angelina Jolie gibi dünyaca ünlü isimlerin gözdesi olan parfüme Türkiye'de de ilgi oldukça yüksek. Öyle ki 250'nci yıla özel üretim yapan ve fiyatları 8 bin TL'yi bulan Creed parfümlerinin Türkiye'de de dört alıcısı oldu. Haker Group Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yıldız, parfümün sınırlı sayıda üretildiğini belirterek, "Fiyat yüksek olmasına rağmen ilgi büyüktü. Devamı olsaydı eminim onlar da hemen alıcı bulurdu" dedi.

Türkiye'de parfüme özel bir ilgi olduğunu vurgulayan Yıldız, gelişen ekonomiye paralel dünyaca ünlü markaları kullanan kesimin de büyüdüğünü kaydetti. Yıldız, "Dünyaca ünlü 14 markanın distribütörlüğünü yapıyoruz. Ciromuz kısa sürede 2.5 milyon TL'yi aştı. Her yıl yüzde 20 büyüme hedefi koyduk fakat umduğumuzdan hızlı bir ilerliyoruz. Bu yıl ciromuz 4 milyonu aşabilir" diye konuştu.

SEKTÖR HIZLA GELİŞİYOR
Kozmetik sektörünün Türkiye'de hızla geliştiğini vurgulayan Yıldız, parfüm üzerine uzmanlaşan kişilerin (burun) sayılarının arttığını söyledi. Yıldız şunları anlattı: "Türkiye'de hâlâ dünyaca ünlü markalarla çalışan burunlar yok.

Böyle isimler için sektörün daha çok gelişmesi gerekiyor. Fakat son dönemde bu alana yapılan yatırımlar hızla artıyor. Mesela Türk üretimi olan Nishane Cologne markasının yakın zamanda büyük atağa geçeceğini düşünüyorum. Görünen o ki ilerleyen süreçte dünyaca ünlü standlarda Türk markaları da olacaktır." Yıldız, Türkiye'de parfüm satışlarının mevsime göre değiştiğini de sözlerine ekledi.

EN UCUZU 500 TL
Haker Group, Creed yanında Escentric Molecules, Memo Fragrances, Juliette Has A Gun, Robert Piguet, L'Artisan Parfumeur, Frederic Malle, Penhaligon's, Sjal Skincare, June Jacobs Spa Collection, NeuLash, NeuBrow, NeuHair gibi dünyaca ünlü lüks parfüm ve kozmetik markasının Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü yapıyor. Harvey Nichols, Brandroom ve Beymen gibi satış mağazalarında satışa sunulan parfümlerin fiyatları 500 ila 1000 TL arasında değişiyor.

İNGİLİZ KRALİYET AİLESİ KEŞFETTİ
1760'da Henry Creed tarafından Londra'da açılan House of Creed, dönemin İngiltere Kraliçesi Victoria'nın dikkatini çekti. Ardından Kraliyet Ailesi'nin resmi parfüm üreticisi olan Creed, Fransa İmparatoru 3. Napolyon, İmparatoriçe Eugenie, Orsay Kontu, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph ve İmparatoriçe Elisabeth gibi isimlere özel parfüm geliştirdi.