Ekonomi
11 Mayıs 2015 15:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:40

Koç`un net karı 459 milyon TL oldu

Koç Holding, yılın ilk çeyreğinde 13,8 milyar TL konsolide ciro, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem karı elde etti.

Koç`un net karı 459 milyon TL oldu
 Koç Holding, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Koç Holding, 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13,8 milyar TL gelir elde ederken, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem karı gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, 2015 yılının ilk çeyreğinde Koç Topluluğu'nun faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü, yılın geri kalanında da büyük ölçekli yatırımlarının olumlu sonuçlarını almayı sürdüreceklerini kaydetti. Tüpraş'ın, 3 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin tek seferde gerçekleşen en büyük yatırımı olan, Türkiye'nin cari açığını yılda 1 milyar dolar azaltacak Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nde test üretim çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Çakıroğlu, "Diğer yandan, Tüpraş, yılın ilk çeyreğinde Akdeniz rafineri marjındaki olumlu gelişmeler ve artan talep paralelinde üretimini geçen yıla oranla yüzde 25 artırdı.

Yılın ilk çeyreğinde güçlü seyreden yurt içi ve yurt dışı otomotiv talebi, Koç Holding otomotiv şirketlerinin satışlarını da olumlu etkiledi" ifadelerini kullandı. Çakıroğlu, Ford Otosan'ın iç pazar satış adetlerinin ürün gamının tamamlanması ile büyük bir sıçramayla geçen yıla göre yüzde 181 arttığını belirterek, Tofaş'ın iç satış adetlerindeki büyümenin ise yüzde 57 seviyesinde olduğunu vurguladı.

Diğer taraftan ocak-mart döneminde, Avrupa ticari araç pazarının yıllık yüzde 14 büyümesinin ihracat adetlerini de olumlu etkilediğini belirten Çakıroğlu, "Ford Otosan'ın ihracatı yüzde 64, Tofaş'ınki ise yüzde 19 arttı. Arçelik, yurt içi satış gelirlerini 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14,5 artırırken, Avrupa'da pazar payını güçlendirmeye devam etti.

Yapı Kredi'nin büyüme stratejisine paralel olarak yatırımları birinci çeyrekte de devam ederken, şube sayısı 5 yeni açılış ile 1.007'ye ulaştı" ifadelerini kullandı.